Атаките срещу товарни кораби в Червено море трябва да спрат,

...
Атаките срещу товарни кораби в Червено море трябва да спрат,
Коментари Харесай

Великобритания плаши с ответни мерки, ако атаките срещу кораби в Червено море не спрат

Атаките против товарни кораби в Червено море би трябвало да спрат, в противоположен случай ще бъдат подхванати ответни дейности . Това съобщи английският външен министър Дейвид Камерън, представен от Ройтерс.

Неотдавнашните офанзиви на подкрепяните от Иран хуси в Йемен провокираха интернационално наказание. Англия, Съединените щати предизвестиха, че ще има последици при нови офанзиви. Хусите, които управляват огромна част от Йемен, от октомври насам нападат търговски кораби в Червено море в символ на взаимност с палестинците в Газа.

Случващото е нелегално. Не е обвързвано с Газа, не е обвързвано с Израел. Става дума за свободата на корабоплаването. Става въпрос за способността на корабите да транспортират товара си , акцентира Камерън.

По думите му международната стопанска система ще пострада, в случай че корабите не престават да бъдат атакувани по този противозаконен и недопустим метод. Той бе безапелационен, че на тези набези би трябвало да се постави край.

Камерън акцентира, че в противоположен случай ще има ответни дейности. Той обаче не посочи дали Англия е подготвена да сложи военни кораби в района.
 Блинкън и Камерън поддържат незабавни ограничения за Газа и Червено море
Блинкън и Камерън поддържат незабавни ограничения за Газа и Червено море

Сред тематиките, които са разискали, е била и Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР