Атаките срещу Румен Радев и Илияна Йотова не са спирали,

...
Атаките срещу Румен Радев и Илияна Йотова не са спирали,
Коментари Харесай

Проф. Александър Маринов: Кампанията на президента няма да включва мръсни лични нападки

Атаките против Румен Радев и Илияна Йотова не са спирали, само че акцията на президента няма да включва мръсни персонални нападки. Това сподели в изявление за Агенция „ Фокус “ социологът проф. Александър Маринов, който е част от Инициативния комитет на Румен Радев и Илияна Йотова и ръководител на Стратегическия съвет към президента.

Според него офанзивите против кандидатпрезидентската двойка се водят от един стеснен кръг хора и от хора, които не блестят с особени интелектуални и морални качества.

„ Разбира се, когато ни атакуват, няма да оставаме длъжни, само че не в стила на нашите съперници. Не в този първичен и пошъл жанр. Ние ще приказваме за нещата, които президентът и вицепрезидентът са свършили. На тази основа има съображение да се счита, че ще продължат да правят. Що се отнася до акцията на другия – това си е техен избор. Аз персонално не считам, че с сходно ниско вулгарно равнище на нападки може да се завоюва кой знае какъв брой, само че както се споделя – това могат, това вършат “, сподели още проф. Александър Маринов.

Според него сигурно във всеки един бранш на политиката ще се намерят някакъв дребен брой хора, които се радват на настъпателност, даже и на оскърбителни нападки към съперниците.

„ Мнозинството от хората у нас желаят един цивилизован, учтив, порядъчен жанр на политическа полемика даже когато тя придобива характера на конфликт. Ние може да сме на непримирими позиции, само че това не значи, че политиците би трябвало да се държат като простаци. Иначе дават доста неприятен образец и отблъскват хората от демократичната политика “, добави социологът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР