Атаките по летища в Русия продължават и днес. Удар с

...
Атаките по летища в Русия продължават и днес. Удар с
Коментари Харесай

Украйна удари с дрон летище в Курск

Атаките по летища в Русия не престават и през днешния ден. Удар с дрон на летище в региона на Курск е запалил контейнер за гориво, заяви Роман Старовойт, губернатор на Курска област, в " Телеграм ". " Няма жертви. Пожарът е локализиран. Всички спешни служби работят на място ", написа Старовойт.

Разследващият уебсайт Bellingcat разгласява видео, на което се вижда гъст пушек, излизащ от мястото на удара:

Video showing the smoke
— Aric Toler (@AricToler)

Днес украинските въоръжени сили имат професионален празник. В момента в Източна Украйна още веднъж е оповестена въздушна паника.

Разследващи оръжейни специалисти от организацията " Конфликт армамънт рисърч " са открили, че най-малко една от съветските крилати ракети, употребявани в офанзивите против Украйна на 23 ноември, е била създадена през последните три месеца, заяви в. " Ню Йорк Таймс ", съобщи Българска телеграфна агенция. 

Според вчерашния отчет на групата проверяващи, някои от крилатите ракети, изстреляни от Русия по украинската инфраструктура в края на ноември, са създадени месеци след влизането в действие на глобите, които Западът наложи на Москва, с цел да я лиши от нужните съставни елементи за изработката им.

Специалистите от основаната във Англия самостоятелна организация за идентифициране на оръжия, употребявани във военни спорове, са анализирали парчета от ракети, поразили украинската столица Киев. Маркировките по тях са посочили, че една е била направена през лятото, а друга - след септември.

Според член на екипа, фактът, че Русия продължава да създава съвременни крилати ракети като Х-101, е доказателство, че тя намира метод да се доставя с полупроводници и други нужни за изработката им материали или има обилни ресурси отпреди началото на войната.

При четири предходни визити на екип на " Конфликт армамънт рисърч " в Киев беше открито, че съоръжение като криптирани радиоприемници и лазерни далекомери също е сглобявано с полупроводници, пристигнали от Запада.

Вчера военното министерство на Русия призна, че украински дронове са блъснали военни летища в Саратовска и Рязанска област. При ударите са починали трима чиновници, а четирима са ранени. Повредени са били два самолета. Това са най-далечните удари, реализирани от Украйна на съветска територия от началото на войната на 24 февруари.
ТЕМА преди 21 часа 756 преди 3 дни 1355 преди 3 дни 1546
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР