Атаките от последните дни идват от нашите политически опоненти от

...
Атаките от последните дни идват от нашите политически опоненти от
Коментари Харесай

Коцев: Атаките срещу нас са от ГЕРБ, но не само от Варна, а от по-високо ниво

„ Атаките от последните дни идват от нашите политически съперници от ГЕРБ, само че освен от ГЕРБ – Варна, само че и от по-високо равнище. Става дума за координирани офанзиви и против мен, против кмета на София Васил Терзиев, против моя заместник-кмет Диан Иванов, против районните ни кметове във Варна. Всички инспекции демонстрираха, че причините за тези офанзиви са несъстоятелни и не дават отговор на истината. “

Това съобщи по време на ексклузивен брифинг през днешния ден кметът на Варна Благомир Коцев , акцентирайки, че става дума за поредност от офанзиви против районните кметове на „ Одесос “ и „ Приморски “, като не разяснява проблема с „ Одесос “ , тъй като той към този момент е в правосъдна фаза .

По отношение на офанзивата против районния кмет на „ Приморски “ Николай Желязков , самият той уточни, че е внесъл несъгласие в ОИК-Варна , която през днешния ден по-късно има съвещание и че е подхванал всички дейности, по закон, да напусне адвокатската си процедура и активността си като ликвидатор .

„ Сигналът, който е подаден против мен, касае несъответственост като кмет с длъжността ликвидатор, само че това е по остаряло регистриране в Търговския указател от 2021 година Самото регистриране към този момент е заличено, още преди да се върна от отпуск. Процедурата е приключена и аз съм премахнат от Търговския указател като ликвидатор “, уточни той, като добави, че е подал всички документи в законовите периоди и не дава отговор за дейности на трети лица по поддържането на регистъра и подаването на други документи.

Желязков сподели документите , които е подал и пред Общински съвет, и пред ОИК-Варна като доказателство, че няма осъществено престъпление . Желязков добави, че до момента в който е бил в отпуск е изработен опит за навлизане в дома му с щурм , където се е намирала беззащитна старата му майка и дамата е в потрес от случилото се като единствен очевидец. Според него, този факт необичайно съответствува с масираната офанзива и сигналите против него в ОИК и поражда основателни подозрения за връзка сред събития.

„ Няма да се подадем на тези офанзиви, няма да ни уплашат. Не са инцидентни – саботира се и бюджетът на Варна, саботира се и събирането и извозването на боклука в същите региони на Варна, в които са атакуваните кметове на Политическа партия – Одесос и Приморски, а саботажът е съгласуван “, уточни Коцев.

Диан Иванов – заместник-кметът по правни въпроси и благосъстоятелност – добави, че офанзивата идва от висши кръгове от централата на ГЕРБ , не във Варна, защото екипът на Коцев е подал сигнали в прокуратурата за огромни злоупотреби и източване на средства по плана „ Интегриран градски превоз “. Едно длъжностно лице ръководи план, завършил през 2016 година, само че в продължение на идващите 8 години това лице е вземало заплати , възлагало е милиони лв. по контракти, свързани с градския превоз и това е една от аргументите за офанзивите против нас, уточни обстоятелствата Иванов.

„ Това са дейности, подсъдни на Европейската прокуратура. Възлагани са поправки без пълномощия при преустановен контракт през 2016 година “ , акцентира той, като отхвърли да уточни буквите на длъжностното лице.

„ Открихме голям брой злоупотреби и с общинско имущество, които също ще предадем на прокуратурата “ , добави Иванов.

Той назова събитията проведена мощна офанзива на ГЕРБ .

„ Те не могат да одобряват – в централата на ГЕРБ – че изгубиха Варна и нападат е в отговор на всички дейности по изсветляване на порочните практики през последните 10 години в община Варна, на схемите за източване на финансови средства през европейски оперативни стратегии и локалния бюджет “, аргументира се още Иванов

Той заяви и за голям брой каузи за градския превоз за над 3 млн. лева по фиктивни контракти посредством комплицирани правни схеми, при които има подозрения за фиктивни доставки на несъществуващи материали и други

„ Така „ Градски превоз “ ЕАД се държи в непрекъснати задължения и загуби на каузи, има забъркани хора от висшия ешелон на партия ГЕРБ и това е повода да сме подложени на масираната офанзива. Опитват се да овладеят по противозаконен метод общината, само че хората от Варна на изборите им дадоха червен картон “, уточни още Диан Иванов.

Николай Стефанов , общински консултант от ПП-ДБ и ръководител на групата в Общински съвет, заяви, че държи в ръцете си доказателства под формата на писмени указания от общински съветници от ГЕРБ по какъв начин да се организира офанзива от хора и органи против обединението ПП-ДБ и кмета Коцев по време на акцията и по-късно. Само отбелязвам това, ще ви предоставим доказателствата на различен брифинг, с цел да покажем, че става дума за целенасочена и координира политическа офанзива от ГЕРБ.

Благомир Коцев разясни, че става дума за клеветническа черна акция и приложимост на тролове и уеб сайтове , които след изборите бързо са изчезнали, като цялата клеветническа машина е ръководена от общински съветници от ГЕРБ.

„ Разполагаме с кореспонденцията сред тях, като някои от документите са извънредно цинични и вулгарни “, добави Коцев и изрази мнение, че макар циничните изрази в тази преписка, тя би трябвало да се покаже пред варненските жители и да бъдат сезирани способените органи.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР