Атаките на правителството на некоалицията продължава откритата война със служебния

...
Атаките на правителството на некоалицията продължава откритата война със служебния
Коментари Харесай

ГАЗОВИ ВЪЛНЕНИЯ: Сглобката активира Сашо Кеша – бившият министър на Киро громи служебния кабинет на Радев

Атаките на държавното управление на некоалицията продължава откритата война със служебния кабинет на Румен Радев, управителен от Гълъб Донев, по тематиката със покупко-продажбите за доставките на газ.

 

Така сглобката активира в понеделник сутринта ексминистъра на енергетиката в държавното управление на Кирил Петков – Александър Николов, по-известен с прякора си Сашо Кеша, да громи сключваните контракти за синьото гориво. Това пък преди дни стана тематика на взаимни обвинявания сред Росен Христов и Николай Денков и първият съобщи, че ще съди премиера.

 

“Текущият кабинет най-малко си дадоха два месеца за базисен обзор какво се случва. Когато обаче от ден едно подписваш документи, приказваш, ясно е каква е задачата и за какво се всява суматоха “, отговори някогашният енергиен министър  Александър Николов на думите на някогашния длъжностен министър на енергетиката Росен Христов в ефира на Нова телевизия.

 

“В пазарни условия, когато изгодата остава, цената я заплаща различен – в тази ситуация популацията. Когато се подписва контракт за 13 години – 156 месеца, от политически кабинет с мандат три месеца, е меко казано необичайно ”, счита той.

По думите му, когато се договаря сходен контракт, договарянията са най-малко 6 до 9 месеца.

“Когато ние излизахме от властта, аз не желаех да наемам страната с решения. Когато излизаш от властта и задължаваш страната си за десетилетие и още три години напред, е необичайно ”, акцентира той.

 

“Дяволът е в детайлите. Начинът на осъществяване на процедурите би трябвало да облагодетелства обществото и цените в България. Това, което служебният кабинет трябваше да направи, е да остави проект, не да се задължава страната да заплаща ”, сподели още Николов.

 

pik.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР