Атаките на хусите върху корабоплаването в Червено море са довели

...
Атаките на хусите върху корабоплаването в Червено море са довели
Коментари Харесай

Приходите от Суецкия канал спаднали с 40-50%

Атаките на хусите върху корабоплаването в Червено море са довели до 40-50% спад на приходите от Суецкия канал. Това заяви президентът на Египет Абдел-Фатах Ел-Сиси по време на откриването на седмото издание на Египетското енергийно ревю (EGYPES 2024) в Кайро.

Приходите Суецкия канал, които са основен източник на задгранична валута за Египет, а доближиха рекордните 9,4 милиарда $ през фискалната 2022/2023 година

По-рано през януари ръководителят на администрацията на Суецкия канал Осама Рабие разгласи, че трафикът на кораби в Суецкия канал е намалял с 30 % в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Броят на корабите, преминаващи през Суецкия канал, е понижен до 544 през първите две седмици на януари, по отношение на 777 през същия интервал на 2023 година, сподели тогава Раби.

Той добави, че приходите в долари от Суецкия канал са намалели с 40 %, а товарите са се свили с 41 % през същия интервал.

С 42% е намалял комерсиалният поток през Суецкия канал през последните два месеца поради офанзивите на йеменските хуси. Това оповестиха през януари от Организация на обединените нации. Данните породиха опасения за международната търговия.

Напрежението сред западните сили и бунтовниците хуси е високо в този основен навигационен кулоар.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР