Атаките към Булгаргаз са преднамерени, търси се проблем, подозренията са,

...
Атаките към Булгаргаз са преднамерени, търси се проблем, подозренията са,
Коментари Харесай

Светослав Делчев: Атаките към "Булгаргаз" са преднамерени

Атаките към " Булгаргаз " са преднамерени, търси се проблем, съмненията са, че става въпрос за частен интерес. Има политически напън, уповавам се че не се върви към промяна на управлението, няма злоупотреби в " Булгаргаз ", сдружението не е в рецесия, съобщи в " Денят стартира " Светослав Делчев, член на Съвета на шефовете на " Булгаргаз ".

По думите му концепцията е " Булгаргаз " да бъде оставен на контролирания пазар единствено като публичен снабдител, а свободният пазар да го освободи, да не продава на корпоративните клиенти - да вземем за пример стъкларската промишленост.

" Прави се общоприета инспекция на документите, те се дават, и сега тече инспекцията, само че не ни тормози, " Булгаргаз " е извънредно проверявано през годините. Свикнали сме да има контрол над нашата активност, аз не съм сигурен, че има сигнал, нямам такава информация, допустимо е ДАНС сами да са се сезирали. Не е правилно, че сдружението е предавало нерегламентирано газ от хранилището в Чирен ", добави Светослав Делчев.

Според него " Булгаргаз " продава най-вече на българския пазар, като количествата са закрепени.

" За продажба не на ниска цена газ и дума не може да става. Нямаме данни, че се търси различен състезател на българския пазар, в случай че това се случи до 2-3 години ще изживеем Виденова зима номер 2 ", добави Светослав Делчев.

Той изрази подозрение, че договорите с " Булгаргаз " се бавят съзнателно.

Рано е да се каже дали ще има понижение на цената на газа от февруари, сподели още Светослав Делчев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР