Атаката, за която се смята, че е на руските сили,

...
Атаката, за която се смята, че е на руските сили,
Коментари Харесай

САЩ: Атаката по Запорожката АЕЦ е "военно престъпление"

Атаката, за която се счита, че е на съветските сили, против атомната електроцентрала в Запорожие, Украйна, е " военно закононарушение ". „ Военно закононарушение е да се нападна атомна електроцентрала “, това се споделя в пост на посолството на Съединени американски щати в Украйна. Заради офанзивата в Запорожие дипломатите бяха преместени от столицата Киев.

„ Умишленото ориентиране към цивилни лица или цивилни обекти, в това число атомни електроцентрали, е военно закононарушение и ние оценяваме събитията на тази интервенция “, сподели представител на Държавния департамент на Съединени американски щати пред Агенция Франс Прес. „ Но без значение от законността, това деяние е висша безнаказаност, и Кремъл би трябвало да приключи интервенциите към нуклеарната инфраструктура “, сподели служителят.

оворителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков съобщи, че офанзивата против Запорожие е проведена от " украински диверсионни групи с присъединяване на задгранични наемници ".

Вече дни наред Вашингтон упреква Русия, че удря цивилна инфраструктура и убива цивилни в Украйна. Американската страна, обаче, е доста внимателна в говоренето и внимава да не каже категорично, че съветските военни съзнателно насочват ракетите.

Британският министър председател Борис Джонсън в сряда назова съветския президент Владимир Путин военнопрестъпник. „ Това, което към този момент видяхме от режима на Владимир Путин, е че муниции се хвърлят върху почтени цивилни жители, и това съгласно мен към този момент изцяло се квалифицира като военно закононарушение “, сподели Джонсън.
  Източник:БГНЕС  
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР