Атаката срещу турския съдия Халил Умут Мелер е класически пример

...
Атаката срещу турския съдия Халил Умут Мелер е класически пример
Коментари Харесай

Пиерлуиджи Колина: Не може рефер да бъде бит, защото е взел решение, дори и то да е грешно

Атаката против турския арбитър Халил Умут Мелер е типичен образец за тумора, който заплашва да убие футбола. Това съобщи шефът на съдиите във ФИФА Пиерлуиджи Колина.

Мелер беше приет в болница, откакто незабавно след края на мача от турската Супер лига сред Анкарагюджю и Ризеспор бе нокаутиран от президента на Анкарагюджю Фарук Коджа, а по-късно и изритан, до момента в който още лежи на земята, от почитател на домакините.

" Отговорност на всички, които обичат " красивата игра " е да предприемем дейности и да създадем нещо. Преди да е станало прекомерно късно и преди този израстък да убие футбола ", съобщи Колина, който сега работи като ръководител на Съдийската комисия на ФИФА.

Съдията Мелер към този момент е изписан за домашно лекуване с дребна фрактура под окото.

" Снимката на Халил Умут, който лежи на земята и държи главата си с ръце, до момента в който е ритан от нападатели, както и фотографията с насиненото му лице са ужасни. Още по-ужасно е, че има хиляди съдии по целия свят, които са вербално и физически нападани на мачове на по-ниско равнище, само че тази информация не доближава до медиите ", сподели още италианецът и добави, че ФИФА разполага с информации за доста по-тежки похищения над съдии от други елементи на света.

" Не може рефер да бъде обичай, тъй като е взел решение на терена, даже и то да е неверно. Не може да им се взривяват колите поради дузпа. Това, което споделям, не е пресилено, тъй като в някои страни е освен случай, а и процедура ", приключи Колина.

Президентът на Анкарагюджю Фарук Коджа към този момент сервира публично опрощение за случилото се и съобщи, че подава оставка.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР