Атаката срещу Сирия не е начало на по-мащабен конфликт, смята

...
Атаката срещу Сирия не е начало на по-мащабен конфликт, смята
Коментари Харесай

Костов: Атаката срещу Сирия не е начало на по-мащабен конфликт

Атаката против Сирия не е начало на по-мащабен спор, счита ръководителят на Управителния съвет на " Център за Анализи и Управление на опасности " Иван Костов. В " Седмицата " на Дарик той изрази мнение, че това не е офанзива само на Съединени американски щати, а на коалиция, в която са включени и Франция и Англия.

 
Според Костов задачата на ударите е да се унищожи опцията на Дамаск да създава химическо оръжие. Другата цел на ударите съгласно него е да се предотврати усилването на въздействието на Иран и в Сирия.
 
По думите на Иван Костов съветската пропагандна машина популяризира тезите за идна международна война, което е изцяло несъстоятелно, само че това е метод да се всява боязън. Според него доста са аргументите да се счита, че риск от огромен боен спор не съществува.
 
Костов уточни, че що се отнася до България, риск съществува от страна на Русия. Страните, които са отвън Шенгенската зона и от Еврозоната, са в по-висока степен на неустановеност, а това са България и Румъния, уточни той.
Костов изрази мнение, че през 2018 година България няма да стане член на шенгенското пространство. Той съобщи, че най-вероятно с българското държавно управление не се споделя задоволително информация, да вземем за пример по случая " Скрипал ", по безпокойство, че тази информация може да доближи до Москва. Костов уточни това като мотив, че няма да се присъединим през тази година към шенгенското пространство: " Вероятно това е и повода Борисов да съобщи, че няма задоволително информация по този случай ".
 
Ако България желае да е част от еврозоната и шенгенското пространство, тя не може да заема позиции, разнообразни от позицията на огромните европейски страни членки на Европейски Съюз. Позицията на България, акцентира Костов, по-скоро е позицията на Москва.

Иван Костов приветства обединяването вдясно и основаването на " Демократична България " и уточни, че ще следи деликатно какво ще се случи в бъдеще.

Целия диалог може да чуете в
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР