Атаката срещу резиденцията на премиера на Ирак е била извършена

...
Атаката срещу резиденцията на премиера на Ирак е била извършена
Коментари Харесай

Резиденцията на прамиера на Ирак атакувана с дрон

Атаката против резиденцията на премиера на Ирак е била осъществена посредством дрон - камикадзе , разгласи иракската войска. Резиденцията се намира в така наречен зелена зона в Багдад, написа АП.

Мустафа ал Кадими не пострада, само че потърпевши са хора, от неговата защита - трима души. Самият министър председател с туит удостовери, че е жив и здрав. " Аз съм добре, популярност на Алаха, и приканвам за успокоение и въздържаност в името на Ирак ", написа министър председателят.

По-рано бе обявено за държавната резиденция е била атакувана по въздуха, само че не се уточняваше метода. На този стадий никоя организация не е поела отговорност за покушението.
 Атакуваха резиденцията на премиера на Ирак в Багдад
Атакуваха резиденцията на премиера на Ирак в Багдад

Мустафа ал Кадими е незасегнат

В последните десетина дни в иракската политика се развихри спор поради парламентарните избори на 10 октомври . Алиансът " Фатах " - политическо крило на няколко проирански въоръжени групоривки, по предварителни данни получи на тези избори общо 15 депутатски места, на фона на предходните 48. , а стотици последователи на обединяването организираха и протестни акции точно в Зелената зона , където се обитават с изключение на държавни здания и доста задгранични посолства. На демонстрацията в петък бяха ранени общо 125 души и от двете страни.

Окончателните резултати от изборите се чака да бъдат оповестени идната седмица.
 Рекордно ниска изборна интензивност на парламентарните избори в Ирак
Рекордно ниска изборна интензивност на парламентарните избори в Ирак

Това се случва на фона на всеобщо отчаяние от политическия хайлайф на страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР