Атаката срещу министъра на икономиката цели да обезсмисли и да

...
Атаката срещу министъра на икономиката цели да обезсмисли и да
Коментари Харесай

Радев: Правителството, което назначих, засегна дълбоко интересите на мафията

 Атаката против министъра на стопанската система цели да обезсмисли и да сложи под въпрос легитимността на всички актове на служебния кабинет. Това съобщи в коментар президентът, съобщи Нова тв.

" Правителството, което назначих, засегна надълбоко ползите на мафията. Осветли и пресече доста схеми. Видяхте празните язовири, станаха ясни парите, предплатени за поправки и градежи на хартия. Видяхте къде отиват заемите на ББР ", безапелационен е президентът.

По думите му " корупционерите търсят фиктивен юридически мотив, с цел да върнат часовника обратно към времето на, когато паразитираха върху бюджета ". " Това е политическият залог. По юридическия проблем ще се произнесат съдиите от Конституционния съд ", добави той.

Радев уточни, че към момента няма решение на кого ще връчи третия мандат, защото не са завършили консултациите с всички партии.

" Мога да ви кажа, че и на Консултативния съвет, и на извършените досега съвещания парламентарно показаните партии демонстрират, че ясно схващат всички провокации, пред които е изправена страната. Очаквам това схващане да се придвижи като отговорност и в Народното събрание, с цел да може да се актуализира бюджетът и да има задоволително средства за посрещане на рецесиите ", изясни президентът.

Той е безапелационен, че няма място за " политиканско преиначаване ", когато става въпрос за здравето на българите и за сигурността по границите. " Именно по гласуването на актуализацията на бюджета ще си проличи кои партии работят за хората, а кои за себе си ", добави Радев. 

" Ще бъде извънредно безконтролно, в случай че и този парламент завърши без да сформира постоянно държавно управление и без да актуализира бюджета. Което значи, че ще остави следващия служебен кабинет с вързани ръце по време на рецесия ", заключи президентът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР