Атаката срещу мен бе от един некадърен политик - говоря

...
Атаката срещу мен бе от един некадърен политик - говоря
Коментари Харесай

Бившият директор на НДК: Атаката срещу мен бе от един некадърен политик – Лиляна Павлова

" Атаката против мен бе от един несръчен политик - приказвам за Лиляна Павлова “.

Така някогашният шеф на НДК Мирослав Боршош, в този момент зам.-кмет по образованието и културата в Столична община, разяснява обвиняванията в консумиране на милиони и последвалите каузи против него. Впоследствие той бе напълно оневинен.

„ Тя искаше в границите на седмица да се раздадат едни пари на строители и да приемем ремонт, който аз и екипът ми не искахме, тъй като имахме огромни подозрения и бях уволнен от нея “, изясни Боршош.

Въпреки това той не счита, че репутацията му е била накърнена.

„ За мен е най-важно, че хората на културата дадоха доста добра оценка за това, което сме свършили “, добави той.

„ Сблъсъкът с един несръчен човек не трябва да ни отхвърля от задачите ни. Тя е в историята. Винаги ще има хора, които се пробват да ти пречат и да те компрометират. Важно е да отстояваш правилата си и да заставаш зад тях “, счита някогашният шеф на НДК.

Предисторията

През 2017 година министърът на председателството на България на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова освободи Мирослав Боршош от длъжността изпълнителен шеф и член на борда на НДК. Причината - редовно несъблюдение на инструкции, както и редовно несъблюдение на решения на Съвета на шефовете. Действията на Боршош също по този начин поставяли под подозрение „ както положителното финансово ръководство на сдружението, по този начин и е застрашено осъществяването на всички действия по привеждането на постройката на НДК за потребностите на европейското председателство”.

Мирослав Боршош тогава съобщи: „ Категорично отхвърлям да подписвам нови публични поръчки, свързани с подготовката на НДК за председателството под напън и в условия, които не дават отговор на разпоредбите и закона. “ Той добави, че е неприемливо тези процедури да се организират на фона на невиждана офанзива против НДК.

След това обаче министър председателят Бойко Борисов разпореди Мирослав Боршош да бъде възобновен като изпълнителен шеф, защото НДК мина към Министерството на културата. Лиляна Павлова от своя страна разяснява това решение с думите: „ С господин Боршош имаме големи разлики за метода, по който се ръководи общественият запас в частта за ремонта на НДК като постройка за българското председателство”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР