Атаката срещу Комисията е от двама олигарси и една политическа

...
Атаката срещу Комисията е от двама олигарси и една политическа
Коментари Харесай

Скандал преди КСНС при президента

Атаката против Комисията е от двама олигарси и една политическа партия, за което има 2 милиарда и 200 млн. аргументи, оповестиха от антикорупционния орган.

Точно преди старта на КСНС при президента Румен Радев от КПКОНПИ изпратиха писмо до медиите, с което завяват, че офанзивата против комисията се води целеустремено и е поради нейната сполучлива работа. Писмото евентуално е и отговор на решението на Президенството да отдръпна поканата си към КПКОНПИ за днешното заседание. Румен Радев отдръпна първо поканата си към Пламен Георгиев, а след това и към неговия заместител Антон Славчев.

Съгласно Закона за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество, Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество е самостоятелен профилиран, непрекъснато настоящ държавен орган за реализиране на политика по противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество, написаха от КПКОНПИ.

Във връзка със свикания Консултативен съвет за национална сигурност е възложен отчет на 05.04.2019 година до Президента на Република България по отношение на реализирани резултати в противодействието на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество за лица, заемащи висши обществени длъжности, напомня телевизия „ Канал 3 “.

Постигнатите резултати и успеваемостта на Комисията са оценени, както от Европейската комисия, по този начин и от интернационалните сътрудници.

Атаката против Комисията е от двама олигарси и една политическа партия, за което има 2 милиарда и 200 млн. аргументи, които могат да стимулират не една политическа партия да направи това.

В Комисията тече инспекция на информация на доближено лице до политически водач. Същото лице, в качеството си на върховен държавен чиновник, възползвайки се от служебното си състояние, е направило злоупотреби, в резултат на което е получило непозволено парични суми в изключително огромни размери. За същото това лице са налични данни, че провежда изборите на избрана политическа партия.

По същия случай се прави и втора инспекция за изнасяне на информация от чиновник на Комисията към същото това лице.

Материалите за изнасяне на информация са предадени на прокуратурата.

За нас Комисията, сигурността и стабилността на страната, както и битката с корупцията, са единствената задача.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР