Атаката с дрон срещу въздушна база в руския град Псков

...
Атаката с дрон срещу въздушна база в руския град Псков
Коментари Харесай

Кирило Буданов: Дроновете, атакуващи Русия, излитат от руска територия

Атаката с дрон против въздушна база в съветския град Псков във вторник е била осъществена от вътрешността на Русия, съобщи началникът на военното разузнаване на Украйна.

Кирило Буданов твърди, че два товарни самолета Илюшин са унищожени и два са развалени. Според Русия и четирите самолета са единствено развалени.

Буданов не сподели дали нападението е осъществено от украински или съветски сътрудници.

Украинските офанзиви с дронове против Русия се случват съвсем всеки ден, а Украйна към този момент беше признала за офанзивата над Псков. Но мненията на Буданов наподобява поставят завършек на спекулациите, че тя е била осъществена с далекобойно оръжие.

В четвъртък президентът Володимир Зеленски сподели, че създадено в Украйна оръжие е поразило цел на разстояние от 700 километра. Псков е на към 500 км от украинската граница.

„ Ние работим от територията на Русия “, сподели Буданов пред уеб страницата War Zone в четвъртък, без да споделя какъв тип или количество дронове са употребявани.

Той добави, че дроновете са се насочили към горната част на самолета – местоположението на резервоарите за гориво и сериозна част от лонжерона на крилото.

Повредените самолети са товарни машини, които се употребяват за дълги дистанции, идеални за превозване на войски и съоръжение на дълги дистанции и затова скъпи военни средства за Русия.

Междувременно офанзивите с дронове на няколко места в Русия продължиха през нощта от четвъртък против петък

Според непотвърдена информация е била ударена фабрика за произвеждане на електронни елементи за ракети в град Люберци край Москва.

Кметът на Москва Сергей Собянин обаче сподели в канала си в Telegram, че дроновете над Люберци са били свалени, без да причинят вреди или жертви.

Както при предходни офанзиви в региона на Москва, редица полети от московските летища бяха забавени или анулирани в петък сутринта.

Губернаторът на област Курск Роман Старовойт сподели, че една жилищна и една административна постройка са били ударени в град Курчатов, покрай АЕЦ Курск.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР