Атаката с безпилотни апарати срещу Москва е акт на международен

...
Атаката с безпилотни апарати срещу Москва е акт на международен
Коментари Харесай

Мария Захарова за атаките над Москва: Това е международен тероризъм

Атаката с безпилотни апарати против Москва е акт на интернационален тероризъм. Това съобщи съветското Министерство на външните работи.

„ Това е акт на интернационален тероризъм “, съобщи представителят на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова.

По-рано съветските управляващи обявиха, че са обезвредили два украински дрона над Москва в ранните часове на деня, като единият се е разрушил покрай Министерството на защитата в центъра на града.

Според управляващите дроновете са блъснали нежилищни здания в столицата и няма жертви.

Атаката беше осъществена ден откакто Киев даде обещание да „ отмъсти “ за съветска ракетна офанзива против черноморското пристанище Одеса.

„ Прекратен е опит на Киев да извърши терористичен акт с два дрона върху обекти на територията на град Москва “, съобщи съветското Министерство на защитата.

„ Два украински дрона бяха потиснати и се разрушиха. Няма жертви “, се споделя в изказването.

Единият дрон се е разрушил на „ Комсомолски проспект “, покрай Министерството на защитата, а другият е блъснал бизнес център на улица „ Лихачьов “ до един от основните околовръстни пътища на Москва.

Кметът на Москва Сергей Собянин сподели, че службите за незабавна помощ работят на мястото и също по този начин не заяви за жертви.

Пътят към бизнес центъра, по който има вреди, беше затворен.

Москва и нейните покрайнини се намират на към 500 километра от украинската граница, само че бяха наранени от няколко офанзиви с дронове тази година, като една даже удари Кремъл през месец май.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР