Атаката идва от интернет адреси в Китай и Саудитска АрабияХакери

...
Атаката идва от интернет адреси в Китай и Саудитска АрабияХакери
Коментари Харесай

Хак-скандал лашка социалната мрежа Twitter

Атаката идва от интернет адреси в Китай и Саудитска Арабия

Хакери са употребявали платформата Twitter в опит да откраднат потребителски данни (илюстрация: CC0 Public Domain)

Потребителско съмнение и видно отчаяние измежду вложителите сполетяха Twitter, откакто компанията съобщи, че проверява „ необикновен трафик ”, който може да е дело на хакери, спонсорирани от държавни източници.

Според някои компании за сигурност, на които се базира Ройтерс, хакерите са употребявали платформата, с цел да се опитат да откраднат потребителски данни. Twitter заяви в блога си, че е разкрила „ недоверчив трафик ” към конгрес за поддръжка на клиенти.
още по тематиката
Компанията проверява неточност в сигурността, при която са били изложени данни, в това число телефонни национални кодове на потребителите и детайлности за заключени профили. Според компанията, грешката е закрепена на 16 ноември.

Twitter е следила засилен трафик към уеб страницата за поддръжка на клиенти, приближаващ от обособени интернет адреси в Китай и Саудитска Арабия. „ Въпреки че не можем сигурно да потвърдим желание или да припишем случая на някого, допустимо е някои от тези IP адреси да имат връзки с държавни спонсори ”, се споделя в блога.

Говорителят на компанията отхвърли детайлности. Акциите на Twitter означиха най-големия си спад за повече от два месеца. Китайското държавно управление, от своя страна, изрично отхвърля каквото и да е присъединяване в хакерство или други форми на интернет офанзиви.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР