Атаката е на 1000 км от украинската граница навътре в

...
Атаката е на 1000 км от украинската граница навътре в
Коментари Харесай

Украйна удари с безпилотник руски завод за сглобяване на шахеди в Татарстан

Атаката е на 1000 км от украинската граница във вътрешността в съветската територия
Главното ръководство на разузнаването в Министерство на защитата на Украйна нападна цех за сглобяване на дронове на територията на Русия, заяви украинската държавна организация УНИАН, като се базира на РБК-Украйна.

Предприятието се намира в Татарстан, което е на 1000 км от украинската граница. Официално разузнаването не е удостоверило, че става въпрос за негова специфична интервенция.

Посочва се, че има обилни опустошения, а на видеоклипа, публикуван от украинските медии, се вижда по какъв начин безпилотният аероплан се насочва непосредствено към постройката и се забива в покрива.

За украинския удар оповестяват и съветските медии. От съветска страна осведомят, че офанзива е осъществена от безпилотник UJ-22, който е на въоръжение в украинската войска от 2020 година и носи на борда си не по-малко от 20 кг гърмеж, написа УНИАН. 

За първи път украински безпилотни летателни апарати нападнаха предприятия на територията на самостоятелната република Татарстан, в градовете Елабуга и Нижнекамск, осведоми пресслужбата на ръководителя на Татарстан Рустам Миниханов, представена от ТАСС.



В резултат от офанзивата в Елабуга са потърпевши 7 души, като измежду тях няма тежко ранени, оповестява ТАСС, като се базира на данни от Единната дежурно-диспечерска работа. Те са със междинни и леки пострадвания. Сред тях има и двама младежи. Хората са потърпевши най-много от разлетелите се осколки. Счупени са и стъклата на три здания.

" Няма съществени опустошения, софтуерният развой на предприятията не е нарушен ", се споделя в прессъобщение от пресслужбата на ръководителя на Татарстан. Това е тъкмо противоположното на гледката от публикуваните от украинските Телеграм-канали видеоклипове, които демонстрират детонация и пожар.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР