"Атака" внася проект на решение в парламента във връзка с

...
"Атака" внася проект на решение в парламента във връзка с
Коментари Харесай

Атака внася проект на решение в парламента заради превръщането на Света София в джамия

"Атака " внася план на решение в Народното събрание по отношение на смяната на статута на православния храм "Света София " в Истанбул от музей в джамия, оповестиха от партията.

Националистите упорстват Министерският съвет да показа пред Народното събрание и да предприеме всички вероятни дипломатически дейности, с които България да възрази на указа на турския държавен глава Реджеп Ердоган.

Чавушоглу: Отварянето на "Света София " като джамия e нова страница в историята

След разпада на Османската империя един от най-старите и огромни православни храмове в света - "Света София ", издигнат по времето на император Юстиниан Велики и реликва за целия православен свят, е разгласен за музей по време на Кемал Ататюрк през 1935 година. 85 години по-късно решение на Ататюрк и превръщането на Република Турция в световна страна, с декрет на настоящия президент Ердоган храмът "Света София " се трансформира още веднъж в джамия, което визира религиозните права на стотици милиони православни християни по света, показват от "Атака " в претекстовете си за проекторешението.

Нека да имаме поради, че Светият синод на Българската православна черква към този момент изрази ясното си отношение по въпроса и това може да бъде напътствие, както и основа за аргументирано решение на Народното събрание на Република България, считат от партията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР