„Атака” ще гласува за един лев субсидия за политическите партии,

...
„Атака” ще гласува за един лев субсидия за политическите партии,
Коментари Харесай

Десислав Чуколов: „Атака” ще гласува за един лев субсидия

„ Атака” ще гласоподава за един лев дотация за политическите партии, разгласи в предаването „ Лице в лице” Десислав Чуколов – зам.-председател на партията.По думите му тяхната позиция е ясна още от 2012 година, когато „ Атака” са предложили и 0 лв. дотация.

От 2005 година до 2009 година „ Атака " функционираше без партийна дотация, а вкара в Народното събрание 21 депутати, трима евродепутати и Сидеров беше конкурент на Първанов на президентските избори, напомни Чуколов.

Според Чуков би трябвало да се обясни и въпросът от къде идва финансирането – от компании, фондации или юридически лица.

Договорихме с съдружните сътрудници нещата да се уточнят в Закона за политическите партии – там да се изяснят нещата, изясни още Чуколов.
Гласуват дефинитивно намаляването на партийната дотация до 1 август Бойко Борисов не пожела да разяснява договорката за ЧЕЗ и новия покупател – „ Еврохолд ”
След съвещание през днешния ден, съдружният съвет реши, че партийните дотации би трябвало да се понижат, само че това ще се случи след необятна полемика и консенсус сред всички партии. В края на юли още веднъж ще има съвещание на съвета на обединението.

„ Взехме решение до края на юли да се организира Коалиционен съвет на „ Обединени патриоти “ и ГЕРБ, на който да се направи обзор на изпълненото до момента, сподели още зам.-председателят на „ Атака “.

Когато сформирахме обединението направихме съдружно съглашение с написани задания, които би трябвало да се свършат по време на този мандат, държавното управление работи към този момент две години – ще се съберем и ще обсъдим кое до каква степен е стигнало, кое би трябвало да се ускори, добави Чуколов.

„ Ние сме български патриоти и като такива би трябвало да се борим да бъде решен демографският проблем. В България се вършат над 25 000 аборта на година, което значи над 70 аборта дневно. След това седим и се оплакваме за демографския проблем”, по този начин Чуколов разяснява предлагането на водача на „ Атака” да стартира полемика за възбраната на абортите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР