Атака с флаш заем, насочена към меме криптовалутата Normie, доведе

...
Атака с флаш заем, насочена към меме криптовалутата Normie, доведе
Коментари Харесай

Меме криптовалута се срина с почти 100% след хакерска атака

Атака с " флаш заем ", ориентирана към меме криптовалутата Normie, докара до фрапантен спад на пазарната стойност от $40 милиона до по-малко от $200,000.

В бранша на децентрализираните финанси (DeFi) офанзивата с флаш заем (flash loan) поражда, когато обещано лице вземе назаем забележителна сума криптовалута без даване на поръчителство, като я употребява за манипулиране на цени или потребление на уязвимости в система и изплаща заема в границите на същата транзакция, постоянно генерирайки облага.

Тези офанзиви се случват бързо, нормално в границите на секунди, като се възползват от мигновения темперамент на блокчейн транзакциите.

На 26 май 2024 година неидентифициран хакер извърши офанзива с флаш заем против меме токена на Normie, употребявайки малка врата в данъчния механизъм на смарт контракта.

Хакерът бързо нараснал предлагането на токена, което докара до спад на комерсиалната му цена с над 99% в границите на няколко часа, като в последна сметка пазарната стойност на крипто токена се срина до по-малко от $200,000 от $40 милиона.

Екипът на Normie разгласи, че хакерът се е свързал и се е съгласил да върне 90% от средствата, получени посредством офанзивата и имат намерение да употребява върнатите средства за наново пускане на плана.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР