Атака с дрон удари в четвъртък газовото находище Хор Мор

...
Атака с дрон удари в четвъртък газовото находище Хор Мор
Коментари Харесай

Дрон удари газово находище в Северен Ирак

Атака с дрон удари в четвъртък газовото находище Хор Мор в региона на Сулеймания в Северен Ирак в четвъртък,  съобщава Ройтерс ", като цитира свои източници. 

Експлозията е предизвикала лимитирани вреди , само че няма данни за ранени.

Pearl Petroleum, консорциум на основаната в Обединените арабски емирства енергийна компания Dana Gas и филиалът Crescent Petroleum, имат правата да експлоатират полетата Khor Mor и Chemchemal, две от най-големите газови залежи в Ирак.

Pearl Petroleum не можа да бъде открита незабавно за коментар.

При обособен случай по-рано денем зареден с експлозив дрон , ориентиран към американските сили в база покрай летището в Ербил в региона на Северен Кюрдистан в Ирак, беше свален от противовъздушната защита, заяви районната работа за битка с тероризма.

Съединените щати и Ирак оповестиха в четъртък, че ще стартират договаряния за изтеглянето на американските военни елементи от страната.
 Съединени американски щати и Ирак ще стартират договаряния за евакуиране на военните
Съединени американски щати и Ирак ще стартират договаряния за евакуиране на военните

" Ислямска страна " към този момент не била опасност за Багдад

Двете страни са покрай съглашение по отношение на разговора с Висшата военна комисия, разгласен от Министерството на защитата на Съединени американски щати през август 2023 година

Част от разговора ще бъде отдаден на бъдещото евакуиране на американските войски от страната, защото водената от Съединени американски щати коалиция против " Ислямска страна " (ИДИЛ) е изпълнила задачата си и е довела терористичната формация до " сянка на предходното ѝ аз ".

Ирак е очевидец на съвсем ежедневни офанзиви с дронове и ракети от твърдолинейни милиции от началото на войната на Израел в Газа през октомври.

Те се правят най-много против бази, в които са ситуирани войски, принадлежащи на водена от Съединени американски щати военна коалиция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР