Атака с дрон е била осъществена в понеделник против военна

...
Атака с дрон е била осъществена в понеделник против военна
Коментари Харесай

Джихадисти атакуваха база на САЩ в Ирак

Атака с дрон е била осъществена в понеделник срещу военна база в Северен Ирак, използвана от силите на Съединени американски щати и антиджихадистката коалиция. Това оповестиха американски и иракски обществени лица, показани от Агенция Франс Прес. Става въпрос за базата около летище Ербил, в Иракски Кюрдистан, уточни Йехия Расул, представител на иракския министър ръководител по военните въпроси. Има ранени, единствено че на този етап не се уточни броят им.

Американски военен служител удостовери, че е осъществена атака с дрон " срещу американските и съдружните сили " във въздушната база, единствено че все още се чакат детайли. Групировката " Ислямската съпротива в Ирак " твърди, че е изстреляла дрон срещу друга база, около Харир, която е североизточно от Ербил. Тази база също е на американските и съдружните сили. " Ислямската съпротива в Ирак " е свободна формация от въоръжени групи, свързани с обединяването Хашед ал-Шааби от тогавашни паравоенни формирования, които в този миг са интегрирани в непрекъснатите въоръжени сили на Ирак. Припомняме, че това е последният подобен случай.

Броят на офанзивите, насочени към обединяването, която разположи войски в Ирак за борба с групировката " Ислямска страна ", набъбна от началото на войната Израел-Хамас на 7 октомври. От 17 октомври насам са осъществени 103 офанзиви срещу американски военни в Ирак и Сирия. Отговорността за по-голямата част от тези офанзиви беше поета от " Ислямската съпротива в Ирак ", която се опълчва на поддръжката на Съединени американски щати за Израел във войната му срещу " Хамас " в Ивицата Газа.

В началото на декември американското посолство в Багдад стана обект на ракетен обстрел. За тази атака, първата по рода си от началото на войната в Газа, обаче не беше поета отговорност от нито една групировка. Кабинетът на министър-председателя Мохамед Шиа ал-Судани разгласи няколко ареста и показа, че някои са имали връзки със службите за сигурност. Вашингтон разполага с към 2500 бойци в Ирак и към 900 в Сирия. Международната коалиция се бори срещу групировката " Ислямска страна " от 2014 година
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР