Атака на олимпийското злато, това е основната цел пред ансамбъла

...
Атака на олимпийското злато, това е основната цел пред ансамбъла
Коментари Харесай

Атака на олимпийското злато е целта пред ансамбъла

Атака на олимпийското злато, това е главната цел пред ансамбъла на България за идния сезон. Старши треньорът Весела Димитрова е безапелационна, че нейните девойки могат да се борят за своята фантазия на Олимпийските игри в Токио през август 2020 година.

„ Целта ни е да бъдем в Топ 3 на Европейското състезание, както и в Топ 3 на всички Световни купи. Задържим ли се на това равнище, ние ще имаме чудесна позиция да се борим за златния орден в Токио”, показа Весела Димитрова при награждаването ѝ за треньор на месец септември в анкетата на Пресклуб България.

„ Изключително сме щастливи от тези награди. Много съм удовлетворена от представянето на девойките на Световното състезание. Сега ни следва 20-дневен лагер на Белмекен, с който започваме подготовката за идната година. Вече сортирам музиката и мисля по обособените детайли за новите съчетания. Искам те да бъдат с оптималната компликация и с отлична хореография, като се надявам да бъдат изиграни безупречно. Така ще спечелим златен олипийски орден. Момичетата са доста стимулирани и окуражени, след късата двуседмична отмора са заредени с сила за идните тренировки и надпревари ", сподели след награждаването Димитрова, която за пети път печели „ Златният трибагреник “.

„ В Пловдив, по време на специфичния театър в Колодрума, девойки се усещаха прелестно - всички ги посрещаха с доста обич и им се радваха. Затова през ноември ще има още два спектакъла, на които ще играят старите си съчетания. Новите ще бъдат подготвени в края на годината, като през март чакам да бъдат изцяло отработени до последния подробност “.

Тя обясни програмата на тима до Олимпийските игри. „ Все още не е подготвена изцяло програмата за идната година. Предвиждам през април да участваме в няколко Световни купи – в София, Пезаро и евентуално в Ташкент, а по-късно и на Европейското състезание. Основните ни съперници за медалите в Токио с изключение на Русия и Япония ще бъдат и тимовете на Италия и Украйна. След Олимпиадата ще реша дали ще продължа да повеждам тима още един олимпийски цикъл, в случай че бъда утвърдена от управлението на федерацията, несъмнено, или ще се върна при фамилията си “.

"В спорта постоянно се помнят спечелилите, само че аз мисля, че този тим ще бъде запомнен даже и да не завоюва златен орден на Олимпиадата “, заключи Димитрова.

Ансамбълът ни също получи премия. Тимът беше определен за тим на месец септември след отличното си показване на Световното състезание в Баку.

Капитанът на тима Симона Дянкова изрази задоволството си от постигнатото последните надпревари: „ Много сме щастливи. Доволни сме от представянето си на Световното състезание в Баку, радваме се най-вече и че нашите треньори са удовлетворени. В Пловдив се наслаждавахме на играта си, без да се борим за оценки. Амбицирани сме следващата година да се борим за златните медали на надпревари, в които ще участваме. Благодаря на моите близки и на моя другар, че постоянно ме поддържат. “

Ерика Зафирова съобщи, че мощно е подкрепяла своя другар Дейвид Хъдълстоун на Световното състезание по спортна гимнастика и доста се радва, че той е съумял да завоюва олимпийска квота.

„ Дейвид доста ми оказва помощ във всичко. Той първи ме поддържа да мина в ансамбъла, доста се веселя, че ще бъдем на Олимпиадата в Токио дружно “, съобщи Ерика пред репортерите.

Мадлен Радуканова съобщи, че всички в тима доста се поддържат и постоянно първа споделя със своите съотборнички това, което си случва.

Лаура Траатс съобщи, че всички в тима са доста сплотени и задружни и също благодари на своите близки за цялостната поддръжка.

Стефани Кирякова показа, че доста има вяра в Господ и е сигурна, че ориста на тима е предначертана: „ Вярвам, че в точното време и място Господ ще ни помогне да реализираме това, което мечтаем. “
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР