Атака и критики по оста редовно правителство - служебен кабинет.

...
Атака и критики по оста редовно правителство - служебен кабинет.
Коментари Харесай

Бившият регионален министър Шишков: Не сме раздали 4 млрд. лв.

Атака и рецензии по оста постоянно държавно управление - длъжностен кабинет. Вчера министър председателят акад. Николай Денков и министрите на финансите, районното развиване, енергетиката и превоза дадоха брифинг. Целта, по думите на премиера, " е да бъде развенчан митът, че служебното държавно управление работи безупречно ".

" Нашето държавно управление беше на работа, а не на власт. Други хора се усещат на власт и приказват по чудноват метод. Очевидно управническата немощ води до безредни политически нападки. Служебният кабинет направи много неща и мога да кажа, че в първите два месеца пуснахме интерконектора и успяхме да свалим цената на газа. В първите два месеца служебният кабинет имаше триумф, който към този миг не виждаме в постоянния кабинет ", коментира бившият министър на районното развиване арх. Иван Шишков в " България заран ".

" Оставихме вероятност за автомагистрала Русе - Велико Търново, одобрихме подробни устройствени проекти за сектора до Бяла. Виждам, че се разяснява, че до октомври месец ще има позволение за градеж. Такова може да има единствено, в случай че имаше утвърдени устройствени проекти. Обектът беше разгласен за народен точно в границите на първите три месеца на работата на служебния кабинет. Това са част от нашите триумфи ", регистрира арх. Шишков пред Bulgaria ON AIR. 

По негови думи резултатът от проблемите с автомагистралите е бил от това, че служебният кабинет не е наследил никакви планове. " Направихме доста неща в тази посока, сега се трансферират като проблеми на служебния кабинет ", добави някогашният регионален министър.

Запитан дали е правилно това, което министър Андрей Цеков твърди, че има проблем с възлагането на настоящ ремонт и поддръжка на пътищата на обща стойност над 4 милиарда лв., арх. Шишков отговори: " Този коментар към този момент 2 месеца върви в общественото пространство. Разбрахте, че няма възлагане, няма подписани контракти, трето - има стартирани поръчки, които са от февруари месец. Ако искахме да ги сключим договорите, щяхме да сме го създали. По-разумно е, че не довършихме тези поръчки и ги оставихме на постоянния кабинет. Те взеха решение да ги стартират още веднъж, няма неприятно в това ".

" Това че постоянният кабинет е решил да ги прави по различен метод, по други критерии, това е въпрос на кардинално решение на постоянния кабинет, само че не може да бъде въпрос на нападки на служебното държавно управление. Нито сме раздали 4 милиарда, нито сме сключили контракти за тях ", безапелационен е арх. Шишков.

По негови думи в България от 2019-2021 г. основно всички поправки на пътища са правени като настоящи, а не като съществени. " Моят сътрудник, сегашният министър, разяснява по какъв начин нямало подготвеност да стартират да се вършат съществени поправки. Всичкото това съм го споделил на парламентарен надзор, че до края на тази година в най-хубавия случай, ще има подготвеност да се вършат съществени поправки, тъй като ние възлагахме планове за съществени поправки ", сподели още арх. Шишков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР