„Атака“ е изключена от коалицията „Обединени патриоти“, а лидерът ѝ

...
„Атака“ е изключена от коалицията „Обединени патриоти“, а лидерът ѝ
Коментари Харесай

Окончателно: Патриотите отлъчиха „Атака“

„ Атака “ е изключена от обединението „ Обединени патриоти “, а водачът ѝ Волен Сидеров и депутатите Десислав Чуколов и Павел Шопов към този момент не са част от парламентарната група на националистическото обединяване. Това оповестиха водачите на Вътрешна македонска революционна организация (Красимир Каракачанов) и НФСБ (Валери Симеонов) на брифинг пред публицисти.

В компанията на депутатите от двете партии и представители на извънпарламентарните сили от Оперативна програма („ Средноевропейска класа “ и „ Защита “), те оповестиха, че „ Атака “ са саботирали работата на националистическото обединяване.



„ Тук става въпрос за политически бракоразвод, ясно и просто “, акцентира Каракачанов. По думите му обстановката досега е била „ мъка “ и е генерирала неустойчивост в ръководството. Той дори означи, че форматът „ Патриотичен фронт “ в предишния парламент (НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация без „ Атака “) е бил по-ефективен.

Според оставащите в „ Обединени патриоти “ „ Атака “ непрестанно е атакувала политиките и лицата на дребната коалиция от вътрешната страна.

Съпредседателят на парламентарната група Искрен Веселинов уточни, че Сидеров е взел участие в едвам 3,7% от гласуванията в Народното събрание, а Чуколов – в 6% и систематичното безучастие в работата на групата и на Народното събрание са формалният мотив да бъдат изключени. Павел Шопов пък към този момент е самостоятелен народен представител поради жестоко нарушаване на етичните правила.
Славчо Атанасов: По време на локални избори Българие е като бананова република Решението е било взето на среща на партията този четвъртък
„ Това не значи бламиране на болшинството или бламиране на държавното управление. Те са декларирали, че поддържат държавното управление до края на неговия мандат, в нашето решение сме записали, че това не трансформира нашето отношение към държавното управление “, акцентира Каракачанов.

Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ нямат искания към „ Атака “ по линия на частта от дотацията на Оперативна програма, която тя ще продължи да получава, както и към нейните назначения в изпълнителната власт.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР