Атака, ДПС и Воля се регистрираха в Централната избирателна комисия

...
Атака, ДПС и Воля се регистрираха в Централната избирателна комисия
Коментари Харесай

"Атака", ДПС и "Воля" се регистрираха за европейските избори

Атака ", Движение за права и свободи и " Воля " се записаха в Централната изборна комисия (ЦИК) за европейските избори, планувани за 26 май.

Лидерът на " Атака " Волен Сидеров, представен от " Фокус ", уточни, че са събрани над 4 хиляди подписа, само че листата към момента не подготвена. " В момента тече Политическа академия по телевизия " Алфа " – това е едно предаване и съревнование, което тече всеки ден и аз съм жури. В него вземат участие младежи, които не са членове на партиен актив, не са били депутати ", съобщи водачът на " Атака ". Кандидатстването за предаването е до 21 април, а по-късно феновете ще подредят листата.

По думите му по този метод се дава опция млади и неопетнени хора да бъдат подредени съгласно волята на феновете ". Сидеров уточни, че " Атака " ще бъде нещо като школа, която да ги образова. " Политическата академия е концепция, която след тези избори аз ще продължа като нещо като фондация ", изясни той.

По време на подаването на документите ръководителят на Мустафа Карадайъ се разгласи за поръчител за мира и стабилността в страната, района и Европа. " Гарант сме на правата и свободите на всички български жители, поръчител сме за заслужен живот в страната – заслужен живот и европейски стандарти. Ние сме единствената партия, която еднообразно отстоява европейските полезности и в Брюксел, и в България ", сподели той и напомни целите на партията за евроизборите - чисти храни, чиста вода, чист въздух, чиста зелена сила и високи технологии. Карадайъ подчертава, че над 100 души са препоръчани за листата на Движение за права и свободи за евроизборите от районните структури на партията в страната, само че занапред следва този въпрос да се разисква

При партия ДОСТ към момента не е известно кой ще е лидер на листата, защото партията е отворена за сродни политически сили и организации за взаимно присъединяване в евроизборите, сподели водачът й Лютви Местан, представен от БНР. Партията се явява на изборите с посланието " За опазване на европейската и евроатлантическата ориентировка на страната ни ". Във вътрешно-политически проект партията ще упорства за смяна в Конституцията и за признание на турското етническо малцинство.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (211)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР