AT&T подготвя агресивен стратегически ход с поглъщане на Discovery(снимка: CC0

...
AT&T подготвя агресивен стратегически ход с поглъщане на Discovery(снимка: CC0
Коментари Харесай

AT&T възнамерява да погълне Discovery


AT&T приготвя нападателен стратегически ход с усвояване на Discovery
(снимка: CC0 Public Domain)

Американският телекомуникационен колос AT&T е покрай подписване на договорка с Discovery, която би основала стрийминг колос на стойност 150 милиарда $. Сливането ще прибере под общ покрив едно от най-големите студия в Холивуд и каналите на Discovery.

AT&T има CNN, HBO и Warner Bros. „ Това е „ конкуренция за въоръжаване ” на стрийминг пазара и AT&T прави нападателен стратегически ход за по-нататъшно увеличение на наличието си в борбата против Netflix, Disney и Amazon ”, разяснява Дан Айвс от Wedbush Securities пред. „ Придобиването на Time Warner и златното украшение HBO беше първата стъпка ”.

Дейвид Къмингс, основен капиталов шеф в Aviva, обаче разяснява, че акционерите може да не одобрят договорката. Макар да е склонен, че AT&T, в изискванията на голяма стрийминг конкуренция, би трябвало да усили количеството си наличие, той е внимателен: „ Пазарът може да почувства, че тази договорка е закъсняла; чакам пазарът да е малко песимистичен ”.
още по тематиката
Ако договорката се случи, това ще сплоти филмовата „ мега-електроцентрала ” Warner Bros. Entertainment, дом на франчайзите на Хари Потър и Батман, с извора на отлични излъчвания за дома, готварството, природата и науката – Discovery.

Портфолиото на Discovery включва Animal Planet и Discovery Channel, тя има над 88 милиона фенове, а услугата ѝ за стрийминг Discovery+, която започва през януари, към този момент наброява 15 милиона клиенти.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР