AT&T обяви, че става първият щатски оператор, който ще приема

...
AT&T обяви, че става първият щатски оператор, който ще приема
Коментари Харесай

AT&T ще приема криптовалута при плащане на фактури

AT&T разгласи, че става първият щатски оператор, който ще приема криптовалута от своите консуматори, които да заплащат с тях своите месечни фактури.

Напредничавите клиенти на телекома ще могат да употребяват биткойн и други типове криптовалути, с цел да платят на AT&T за предоставяните услуги. Те могат да създадат това през платформата BitPay, която AT&T преглежда като „ почитан платежен процесор за криптовалути “, когато потребителите заплащат онлайн или посредством приложението.

„ Винаги търсим способи за възстановяване и разширение на нашите услуги, сподели Кевин Макдорман, вицепрезидент на за финансовите бизнес интервенции на AT&T Communications. - Имаме клиенти, които употребяват криптовалути и сме щастливи, че можем да им предложим метод да заплащат сметките си с желания от тях способ. “ Платформата BitPay не е вярна обществено изказване, само че евентуално е удовлетворена.



Изглежда това е част от разрастващата се наклонност, най-малко измежду американските софтуерни компании. По-рано тази година мегадистрибуторът Avnet съобщи, че е приема BitPay в „ корпоративното си лоно “. „ Работим с BitPay, с цел да улесним сигурните заплащания за всички типове клиенти, тъй че те да могат да се концентрират върху създаването на своите артикули, а не да заплащат за тях. Независимо дали става въпрос за Bitcoin или Bitcoin Cash, ние можем да работим с тях, ”каза тогава Съни Трин, вицепрезидент на Avnet.

Не всеки обаче счита, че това е добра концепция. TNW отбелязва, че свързването на един от вашите биткойни с вашия телефонен номер, и по този метод с вашите персонални данни, не е най-хубавото. Компанията припомня, че английска ключарска компания, която стартира да приема биткойн преди 4 години, към момента не е осъществила нито една транзакция с криптовалута. Така че този ход наподобява е по-скоро обвързван с бъдещето, в сравнение с да отговоря на неотложно търсене от пазара.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР