Asus ще представи най-новия си смартфон Zenfone 10 на 29

...
Asus ще представи най-новия си смартфон Zenfone 10 на 29
Коментари Харесай

Asus Zenfone 10: Спецификации, дизайн, цени и всичко, известно досега

Asus ще показа най-новия си смарт телефон Zenfone 10 на 29 юни. Очаква се това устройство да резервира печелившата композиция от стилен дизайн и високо качество на спецификациите.

Дизайн и екран

Според изтекли рендери, дизайнът на Asus Zenfone 10 демонстрира минимални промени. Устройството наподобява резервира сходен дизайн на корпуса. Ръбовете на телефона остават плоски с лека извивка. Очаква се смарт телефонът да има железна рамка и пластмасова задна структура.

Говори се, че устройството разполага с 5,9-инчов AMOLED екран, който поддържа FHD+ резолюция и 120Hz периодичност на освежаване. Както и предходната година, селфи камерата е скрита в горния ъгъл, само че устройството има доста по-тънка рамка в долната част спрямо предшественика си. Според слуховете, екранът ще включва вграден скенер за пръстови отпечатъци.

Производителност

Очаква се Zenfone 10 да обезпечи впечатляваща продуктивност, с помощта на най-новия чипсет Snapdragon 8 Gen 2 от Qualcomm. Този чипсет е най-модерната и мощна алтернатива, налична сега за потребителите.

Изтекли резултати от Geekbench на Zenfone 10 демонстрират мощността на този чипсет, като устройството реализира резултат от 2008 точки при single-core тестванията и 5454 точки при multi-core тестванията.

Докладите настояват, че устройството ще бъде налично във разновидности с 8 GB/16 GB RAM, съпроводени от 256 GB/512 GB вградена памет. За изненада на мнозина, Asus сполучливо вгради огромна батерия от 5000mAh в компактния 5,9-инчов Zenfone 10.

Също по този начин беше доказано, че устройството ще поддържа безжично зареждане. В момента обаче няма точни детайлности по отношение на опциите за зареждане на устройството. В предходния модел Asus предложи 30W технология за бързо зареждане, тъй че е рационално да се чака сходно или леко усъвършенствано решение за зареждане за Zenfone 10.

Освен това Zenfone 10 ще се похвали със сертифицирана отбрана IP68. Забележителните функционалности на Zenfone 10 включват двойни високоговорители за усъвършенствано аудио преживяване, 3,5 мм аудио жак за комфортно свързване на слушалки и USB-C порт за зареждане и транспорт на данни.

Камера

Твърди се, че предстоят огромни промени в камерата, защото Zenfone 10 минава напряко към 200MP съществена камера от 50MP датчик на своя предходник. Говори се, че употребяваният датчик ще бъде същият датчик ISOCELL HP2, показан в Galaxy S23 Ultra. Този датчик съдържа 200 милиона пиксела от 0,6 микрометра (μm) в размер на оптичен датчик 1/1,3 инча.

Освен 200MP камера, задната част ще разполага и с 8-мегапикселов ултраширок обектив. Стабилизацията по време на снимане на видеоклипове ще се ръководи от стабилизатор Gaimball. А 32MP селфи камера ще бъде сложена в ъгловия отвор.

Цена

Лийк от предишния месец разкри, че цената на устройството ще бъде увеличена с $50, което значи, че телефонът ще има начална цена от $699, до момента в който конфигурациите с 8GB RAM/256GB и 16GB RAM/256GB ще костват надлежно $749 и $799.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР