ASUS се присъедини към производителите, предлагащи свои версии на видеокартите

...
ASUS се присъедини към производителите, предлагащи свои версии на видеокартите
Коментари Харесай

Излезе серия видеокарти ASUS Phoenix GeForce GT 1030 с DDR4 буферна памет

ASUS се причисли към производителите, предлагащи свои версии на видеокартите NVIDIA GeForce GT 1030 с DDR4 вместо с DDR5 памет.
В арсенала на тайванския производител се появиха две сходни графични карти. Това са ASUS Phoenix GeForce GT 1030 2GB DDR4 (PH-GT1030-2GD4) и ASUS Phoenix GeForce GT 1030 OC edition 2GB DDR4 (PH-GT1030-O2GD4).



И в двата случая се употребява графичния процесор NVIDIA GP108 с 384 CUDA ядра. Предлагат се режимите на работа Gaming и OC.

И в двата случая се употребява DDR4 буферна памет с потенциал 2 GB и периодичност 2100 MHz. При употребяваната 64-битова шина, пропускателната дарба е на равнище 16,8 GB/s. Да напомним, че истинските видеокарти с DDR5 памети, работещи с периодичност 6 GHz оферират тройно по-висока пропускателна дарба – 48 GB/s.



Охлаждането и на двата модела става с стилен нагревател и дребен вентилатор. Използват се съставни елементи, съответстващи на концепцията Super Alloy Power II. Самите видеокарти се създават с потребление на технологията ASUS Auto-Extreme Technology. На интерфейсния панел са сложени само DVI-D и HDMI 2.0 портове.

Цените не са оповестени, само че се чака да се осезателно по-ниски от цените на истинските видеокарти.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР