ASUS съди Samsung, обвинявайки я, че нарушава патентните ѝ права

...
ASUS съди Samsung, обвинявайки я, че нарушава патентните ѝ права
Коментари Харесай

ASUS заведе съдебно дело срещу Samsung за нарушаване на патентите за безжична връзка в смартфоните

ASUS съди Samsung, обвинявайки я, че нарушава патентните ѝ права върху безжичната технология в устройствата Galaxy с поддръжка на 4G и 5G мобилна връзка, в това число неотдавнашния сгъваем модел Galaxy Z Flip5.

Въпреки слабото си наличие на пазара на смарт телефони ASUS е натрупала впечатляващо портфолио от патенти, чието нарушение заплашва другите компании със правосъдни каузи. Дори когато става въпрос за най-големия производител на смарт телефони в света Samsung. Преди година и половина ASUS насочи искане към Samsung да заплаща лицензионна такса за потреблението на патентованите от нея технологии, само че фирмите не реализираха съглашение.

ASUS от доста години влага в мобилните технологии и е натрупала доста портфолио от патенти. Това освен й носи доходи от лицензиране, само че и служи като отбрана против евентуални правни закани. Наскоро ASUS сътвори две компании – ASUS Technology Licensing и Innovative Sonic Limited, като им трансферира собствеността върху своите патенти. Организациите са трансферирали своите портфейли на дъщерната компания Celerity IP LLC, чиито правни ползи се съставляват от GLS Capital.

Един от патентите за общоприети безжични устройства, притежаван от Celerity IP LLC, е предмет на правосъден иск от страна на Samsung в Източния окръг на Тексас. Този патент разказва „ способ и устройство за възстановяване на преноса на данни посредством потребление на конфигуриран запас в система за безжична връзка “ и обгръща смарт телефоните, които поддържат 4G и 5G стандартите за безжична връзка.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР