ASUS пусна видеокартата ProArt GeForce RTX 4060. Новият продукт е

...
ASUS пусна видеокартата ProArt GeForce RTX 4060. Новият продукт е
Коментари Харесай

ASUS пусна видеокартата ProArt GeForce RTX 4060 OC с голяма охладителна система

ASUS пусна видеокартата ProArt GeForce RTX 4060. Новият артикул е оборудван с солидна охладителна система с три вентилатора и височина два и половина разширителни слота, което е очевидно прекалено за графичен ускорител от такова равнище.

През юли тази година ASUS пусна видеокартата ProArt GeForce RTX 4060 Ti 16GB. Беше единствено въпрос на време моделът GeForce RTX 4060 от същата версия да се появи в асортимента на производителя. Въпреки че тези видеокарти употребяват разнообразни графични процесори, техните пинове, както и общата схемотехника съответстват. Това разреши на ASUS да спести от създаването на нова платка и охладителна система, като употребява за ProArt GeForce RTX 4060 готово решение.

Според портала VideoCardz, моделът ProArt GeForce RTX 4060 е пуснат в продажба през днешния ден в Япония, където се предлага на цена от 66 980 йени (около $446). Картата има 8 GB памет и като се има поради нейното позициониране, това може да наподобява незадоволително. Нека напомним, че ASUS популяризира артикули от фирмената серия ProArt за задания, свързани със основаването на цифрово наличие, редактиране на видео и така нататък, които постоянно изискват огромно количество видео-памет.

Размерите на видеокартата ProArt GeForce RTX 4060 са 300 × 120 × 50 мм, а тежестта — 992 грама, което ще я принуди да заеме 2,5 разширителни слота в корпуса на компютъра. Консумацията на сила от новия артикул е единствено 115 W. В същото време, за картата се твърди, че има фабрично овърклокнат GPU с 3072 CUDA-ядра до честотата от 2550 MHz. С помощта на фирменото приложение GPU Tweak, честотата на чипа може да бъде увеличена до 2580 MHz. За в допълнение зареждане ProArt GeForce RTX 4060 употребява един 8-пинов конектор. Оборудването му включва и три видеоизхода DisplayPort 1.4a и един HDMI 2.1.

Въпреки че видеокартите от серията ProArt нормално са по-скъпи от другите модели, ASUS предлага дружно с тях тримесечен абонамент за услугата Adobe Creative Cloud с разнообразни принадлежности за основаване на цифрово наличие. Производителят също по този начин предлага потреблението на драйверите NVIDIA Studio на такива видеокарти, а не елементарните игрови драйвери GeForce Game Ready.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР