ASUS представи нова серия системи за течно охлаждане ROG Ryujin

...
ASUS представи нова серия системи за течно охлаждане ROG Ryujin
Коментари Харесай

ASUS представи охлаждането ROG Ryujin III с подобрена помпа и по-голям дисплей

ASUS показа нова серия системи за течно изстудяване ROG Ryujin III. Тя включва модели с радиатори с размери 240 и 360 мм. Третото потомство охладител с течност се разграничава от своите прародители с потреблението на новата осма генерация усъвършенствана помпа Asetek, увеличена контактна повърхнина на водния блок и нови вентилатори ROG MF-12S за изстудяване на радиатора.

ASUS ще пусне ROG Ryujin III в шест версии. Водното изстудяване ще се предлага в бял и черен вид с вентилатори ROG MF-12S ARGB, както и разновидности с вентилаторите Noctua NF-F12 iPPC 2000, без подсветка и равнище на шума при работа, не надвишаващо 29,7 dBA.

Фирмените вентилатори ROG MF-12S могат да бъдат свързани във вериги, посредством поредно сливане един към различен, като по този метод се понижава броят на кабелите, нужни за свързване към компютъра.

Производителят е нараснал диаметъра на тръбите на течното изстудяване с 40%. Контактната повърхност на водния блок е станала с 32% по-голяма, а вътрешният размер на радиатора на охладителната система е повишен с до 42%. ASUS твърди, че 360 mm ROG Ryujin III е с 2 градуса по Целзий по-студен за всеки 100 W работно натоварване на процесора, спрямо предходното потомство на охладителя.

Водният блок ROG Ryujin III употребява помпа Asetek от осмо потомство с трифазен мотор, който обезпечава по-висок поток на охлаждащата течност при по-нисък импеданс спрямо охлаждането ROG Ryujin от предходно потомство.

Водните блокове ROG Ryujin III са оборудвани с 3,5-инчов пъстър LCD екран. Има вградена памет, чийто размер производителят е нараснал от 16 на 32 MB по отношение на предходния модел. Дисплеят може да демонстрира друга систематична информация. Освен това, може да изобразява статични и анимирани картинки. Блокът, който комбинира екрана, помпата и водния блок, съдържа вентилатор, който в допълнение охлажда освен течността във водния блок, само че и детайлите на захранващата подсистема VRM на дънната платка. Неговата успеваемост е увеличена със 71% спрямо предходното потомство на водното изстудяване. Можете да контролирате скоростта на вентилатора благодарение на фирмения програмен продукт ASUS Armory Crate. В комплект с устройството купувачите на тези системите с течно изстудяване ROG Ryujin III ще открият и опция за годишен абонамент за инструмента AIDA64, който разрешава по-детайлен мониторинг на компютъра.

Системите за течно изстудяване от серията ROG Ryujin III на ASUS са съвместими с процесорните гнезда AMD Socket AM5, както и с тези на Intel, като LGA 1700, LGA 115X и LGA 1200. Представените охладители се оферират и с шестгодишна гаранция от производителя.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР