Asus най-накрая официално представи актуализираната портативна геймърска конзола ROG Ally

...
Asus най-накрая официално представи актуализираната портативна геймърска конзола ROG Ally
Коментари Харесай

Asus представи ROG Ally X – портативна геймърска конзола с мощна батерия и подобрена памет

Asus най-сетне публично показа обновената портативна геймърска подпора ROG Ally X, която е „ проектирана предвид на противоположната връзка с потребителите “.

Новата подпора има повече и по-бърза памет, само че по-важното е, че производителят съществено е нараснал живота на батерията на конзолата. Дизайнът на конзолата също е леко освежен, като по този метод е усъвършенствана ергономичността.

ROG Ally X се базира на същия процесор AMD Ryzen Z1 Extreme както при предходната ROG Ally. Въпреки това, новата подпора би трябвало да е по-бърза с помощта на забележителния ъпгрейд на оперативната памет. Конзолата е получила 24 GB двуканална LPDDR5X-7500 памет, до момента в който елементарната ROG Ally предлага единствено 16 GB LPDDR5-6400 памет.

В същото време новата подпора има SSD диск с потенциал 1 TB, което е два пъти повече от SSD-то с потенциал 512 GB в истинската ROG Ally.

Това ще ви разреши да съхранявате доста повече модерни игри на конзолата. Освен това ROG Ally X употребява обновена дънна платка, с помощта на която поддържа най-популярния SSD форм-фактор – M.2 2280. Това ще ви разреши елементарно да надграждате системата си за предпазване с SSD дискове с по-голям потенциал. Новият артикул, както и преди употребява PCIe 4.0 интерфейс.

И най-после, ROG Ally X разполага с батерия с потенциал 80Wh, което е два пъти повече от тази в предходния модел, тъй че потребителите могат да играят по-дълго време надалеч от контакта. Въпреки забележителното нарастване на живота на батерията ROG Ally X тежи единствено 70 грама повече от ROG Ally. Въпреки това Asus се е погрижила да разпредели тежестта, с цел да подсигурява, че устройството е комфортно за държане в ръцете. Според Asus устройството се усеща по-леко, в сравнение с допуска тежестта от цели 678 грама.

ROG Ally X е получила и освежен корпус в нов черен цвят, с леко вдлъбнати дръжки и по-заоблена форма за по-добра ергономичност, до момента в който дебелината на устройството не е увеличена.

Бутоните и контролерите са ситуирани под по-ергономичен ъгъл, а наклонът на спусъците ги прави по-лесни за натискане. Макробутоните на задния панел също са понижени, с цел да се понижат инцидентните натискания, като в същото време са елементарно налични.

Джойстиците са сменени с нови, по-здрави, издържащи 5 милиона натискания, с по-твърди пружини за по-позната крива на реакция за опитните геймъри. D-Pad-ът също е усъвършенстван, с по-точно въвеждане в 8 направления.

Asus също по този начин означи, че доста консуматори са поискали по-универсални входно-изходни портове, тъй че патентованият XG Mobile порт на ROG Ally X е сменен с два USB-C врата, единият от които е съчетаем с USB4 и Thunderbolt, което открива необятен набор от благоприятни условия за свързване на докове и външни графични процесори на трети страни.

Поместването на новата батерия изискваше преправка на вътрешното пространство, заради което ROG Ally X разполага с нови вентилатори.

Те са с 23% по-малки, само че употребяват 50% по-тънки перки, с цел да подобрят въздушния поток. Вентилационните отвори също са модифицирани – слотът за карта с памет на ROG Ally постоянно се повреждаше заради прегряване. Новата охладителна система обезпечава 24% по-голям въздушен поток и в същото време охлажда по-добре екрана – той ще бъде с до 6°C по-хладен за по-комфортна дълготрайна приложимост. Между другото, екранът тук е с диагонал 7 инча, Full HD резолюция и адаптивна периодичност на освежаване до 120 Hz.

ASUS ROG Ally X ще се предлага от юли на цена от 799 $. Предварителните поръчки към този момент са налични.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР