Астрономите от Института по приложна геофизика на НАСА са регистрирали

...
Астрономите от Института по приложна геофизика на НАСА са регистрирали
Коментари Харесай

НАСА засече опасно явление на повърхността на Слънцето, вече ни е ударило с пълна сила! 

Астрономите от Института по приложна геофизика на НАСА са записали ново изригване на Слънцето от клас М3, като повода за изригването е още веднъж слънчевото леке – АR3272.

Интензивността на рентгеновото лъчение от слънчевите изригвания се отбелязва с латинските букви A, B, C, M, X, като с X се отбелязват най-мощните изригвания.

АR3272 е новообразувано слънчево леке, което очевидно ще основава главоболия на астрономите. Те чакат още изригвания, когато слънчевото леке ​​се обърне към Земята.

Кога да чакаме геомагнитна стихия?

Още на 9 и 10 април Земята ще попадне в обсега на геомагнитна стихия. Тя ще е от клас G1-G2. Това сочат данните от Националната организация за океански и атмосферни проучвания на Съединени американски щати (NOAA), представени от Meteo Balkans.

Към края на новата седмица планетата ни ще изпита влияние от това слънчево изригване, като се чака геомагнитна стихия от клас G2 или G3 в интервала 11-13 април.

Магнитните стихии са разграничени на пет категории - G1 " слаба ", G2 " междинна ", G3 " мощна ", G4 " доста мощна " и G5 " извънредно мощна ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР