Астрономите не са фиксирали мощни лазерни импулси от звездата KIC

...
Астрономите не са фиксирали мощни лазерни импулси от звездата KIC
Коментари Харесай

Извънземната цивилизация в съзвездие Лебед си мълчи

Астрономите не са фиксирали мощни лазерни импулси от звездата KIC 8462852 в съзвездие Лебед , която притегли вниманието на учените през октомври поради загадъчното си намигване, излиза наяве от публикация, оповестена в.

Данните от галактическата обсерватория „ Кеплер “ посочили, че светимостта на звездата внезапно и нерегулярно спада и нараства през последните няколко години. Този развой не може да се изясни с придвижването на екзопланети по нейната орбита. Днес съществена хипотез на учените остава прекосяването на рой комети около звездата.

Освен това астрономите в качеството на последна догадка не изключват, че смяната в светимостта не се провокира от великански структури, основани от извънземна цивилизация (например група колектори на светлинна енергия). Тази опция притегли вниманието на международната научна общност и към звездата бяха ориентирани голям брой телескопи.

Шест нощи през ноември 2015 година астрономите следили лазерните сигнали от звездата – благодарение на 0,5-метровия телескоп рефлектор Нютон, инсталиран в Оптичната обсерватория на в Бокет (Панама). Но не разкрили сигнали от извънземните.

„ Ако хипотетични извънземни са изпратили лазерни импулси във забележимата част на спектъра към Земята, обсерваторията в Бокет щеше да ги засече (ако, несъмнено, тяхната мощ надвишава лимита на откритията на инструментите от обсерваторията) “, означават учените.

Този лимит е четири трилиона киловата. Най-мощните земни лазери са хиляди пъти по-слаби, само че за строящите към звезда великански структури извънземни цивилизации това не би трябвало да е проблем.

След като други колективи астрономи към звездата KIC 8462852 „ ръкотворно “ инфрачервено и радиолъчение, „ хипотезата за извънземни мегаструктури към звездата се разпада “, споделя създателят на публикацията Дъглас Вакоч (Douglas Vakoch).

Но необикновеното държание на KIC 8462852 помогнало да се привлекат към проучването на звездата голям брой запаси, което разрешава да се допусна скорошно разгадаване.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР