Астрономическата пролет настъпва днес в 18 часа и 15 минути.

...
Астрономическата пролет настъпва днес в 18 часа и 15 минути.
Коментари Харесай

Астрономическата пролет настъпва в 18.15 ч с дъжд, сняг и отрицателни температури

Астрономическата пролет настава през днешния ден в 18 часа и 15 минути.

Времето обаче няма да припомня за пролетта, демонстрира прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология при Българска академия на науките.

Преминаване на нов средиземноморски циклон над страната ще засилва преваляванията от запад.

Температурите ще се намалят на доста места в Северна България и по високите котловинни полета на Западна България. Там ще вали сняг , а в останалата част от страната - дъжд .

Вятърът ще се обърне от запад-северозапад и ще се усили, в Източна България ще е сдържан, краткотрайно и мощен.

По-късно денем от юг-югозапад преваляванията ще стопират и облачността краткотрайно ще се раздра и намалее до слънчево време.

Минималните температури ще са най-вече сред минус 2° и 3°, в югозападните региони и по Черноморието - до 5°-6°. Максималните ще са в необятни граници: от 3° в Североизточна България до 15°-16° в крайните южни региони.

Над планините ще доминира облачно време, на доста места - с превалявания от сняг, под към 1200 метра - от дъжд. Около обяд от юг-югозапад преваляванията ще стопират, а облачността ще се раздира. Ще духа мощен, по билата - плевел запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 4°, на 2000 метра - към минус 2°.

Над Черноморието ще има забележителна облачност, с превалявания от дъжд. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 7°-13°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода e 6° – 7°.

В пет области е разгласен жълт код за евентуално рисково време поради снеговалеж, вятър и снежни виелици. Те са: Русе, Търговище, Шумен, Разград и Силиства.

В София ще валят дъжд и сняг, а температурите ще са сред 1 и 10 градуса.

В  Пловдив  ще има променлива облачност, допустимо е да превали, а температурите ще са сред 5 и 15 градуса.

Във  Варна  ще има забележителна облачност и превалявания от дъжд, а температурите ще са сред 3 и 6 градуса.

Отрицателна ще е минималната температура във  Видин -  минус 1, а оптималната ще доближи 6 градуса. Ще е облачно, чакат се превалявания от сняг.

Във  Враца, Монтана, Плевен и Русе минималната температура ще е минус 2 градуса, а оптималната ще е сред 3 и 6 градуса. В четирите града също се чакат превалявания от сняг.

В  Бургас  ще е доста по топло - с температури сред 5 и 11 градуса. Там облачността ще е променлива, допустимо е да превали дъжд.

В  Стара Загора също се чакат превалявания от дъжд, а температурите ще са сред 3 и 13 градуса.

Най-топло ще е в  Сандански - от 8 до 16 градуса, с променлива облачност и вероятни валежи от дъжд.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР