Астрономи успяха да разгадаят загадката на червеното ветрило, появило се

...
Астрономи успяха да разгадаят загадката на червеното ветрило, появило се
Коментари Харесай

Разгадаха тайната на червеното ветрило над Япония

Астрономи съумяха да разгадаят загадката на " аленото ветрило ", появило се преди повече от 1 400 години над небето на Япония, оповестява уеб сайтът SOKENDAI, представен от БГНЕС.
Според античните трудове, аленият знак под формата на " опашка на фазан " се е появил в небето на Страната на изгряващото слънце на 30 декември 620 година. Тогава явлението е било признато като неприятен знак.

For 1,400 years, astronomers have been puzzled by a `red sign` that was seen in Japan`s sky in December 620

Modern scientists think they might finally have figured out what caused the pheasant tail-shaped phenomenon https://t.co/TBcCZFh7rI
— Royal Institution (@Ri_Science) April 3, 2020
Съвременните учени считат, че този феномен се дължи на северното зарево или на комета.
Група японски откриватели решили да сравнят историческото изложение на необикновеното събитие със актуалните знания за северното зарево. Те се натъкнали на информация за по-късни наблюдения на сиянието в Япония, в която то било разказано като алено ветрило.
Учените създали карта на магнитното поле на Земята, каквото е било преди 1 400 година Тогава Япония е била ситуирана на към 33 градуса северна широчина, а не както в този момент на 25.

‘Red Sign of Doom’ in Japan – Scientists Explained the Ancient Mysterious Light in the Sky https://t.co/InyDyCwYO0 pic.twitter.com/p0KkJaK1D9
— HealthThoroughFare (@HealthThorough) April 6, 2020
" Опашката на фазана " през 620 година се е простирала в небето на 10 градуса и се е намирала в зона, върху която евентуално е въздействала мощна магнитна стихия.
Според данни от последните наблюдения, точно при такива условия северното зарево придобива форма на ветрило.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР