Астронавтите на НАСА ще летят със стил, а луксозният моден

...
Астронавтите на НАСА ще летят със стил, а луксозният моден
Коментари Харесай

Астронавтът носи Prada: Модният бранд ще прави иновативни костюми за НАСА

Астронавтите на НАСА ще летят със жанр, а първокласният фешън дизайнер Prada ще помогне за изработването на галактическите костюми за задачата до Луната през 2025 г. 

Италианската фешън къща ще работи по дизайна на костюмите дружно с друга частна компания – Axiom Space. В известие до медиите се споделя, че Prada ще способства към плана с опита си в региона на материалите и производството. 

Освен че е покорила стилните сцени в Милано, Prada има насъбран опит и в направата на екипировка за надпревари по ветроходство за Купата на Америка. 

„ Prada има забележителен опит с разнообразни типове композитни тъкани и може би в действителност ще успее да способства с някои действителни механически решения за външните пластове на новия галактически костюм “, счита професор Джефри Хофман, който е летял на пет задачи на НАСА и е направил четири излизания в открития космос.

Хората не би трябвало да чакат да видят астронавти в „ скафандри с пайети или някакви сходни причудливи шарки. Важното е поддържането на добра топлинна среда “, изясни още той. 

Скафандърът е в действителност като дребен галактически транспортен съд. Той би трябвало да обезпечава налягане, О2, да поддържа рационална температура. “ 

По-рано тази година Axiom показа скафандър, който съгласно нея ще бъде носен по време на идната задача до Луната „ Артемида 3 “. 

Скафандърът тежи 55 кг и се твърди, че е по-добре приспособен за дами астронавти. 

Prada обявиха, че ще употребява „ новаторски технологии и дизайн “, посредством които да обезпечи опция за „ по-широко проучване на лунната повърхнина от всеки път “. 

Мисията „ Артемида 3 “ ще последва „ Артемида 2 “, която се чака да изстреля капсула към Луната в края на идната година или при започване на 2025 г. 

В „ Артемида 2 “ ще вземат участие първата жена и първият негър астронавт, назначавани в миналото на лунна задача – това са Кристина Кок и Виктор Глоувър.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР