Астронавтите на НАСА Робърт Бенкен и Дъглас Хърли, първите в

...
Астронавтите на НАСА Робърт Бенкен и Дъглас Хърли, първите в
Коментари Харесай

Астронавтите от SpaceX се връщат на Земята в началото на август

Астронавтите на НАСА Робърт Бенкен и Дъглас Хърли, първите в историята астронавти, които пътуват в орбита на борда на комерсиално създаден галактически транспортен съд, имат за цел да се върнат на Земята на 2 август, заяви галактическата организация в петък, представена от Си Ен Ен.

Точният час и дата на завръщането им вкъщи ще се дефинират от климатичната конюнктура, съобщи админът на НАСА Джим Бриденстийн в Twitter.

Бенкен и Хърли прекараха последните два месеца на борда на Международната галактическа станция дружно с астронавта на НАСА Кристофър Касиди и съветските космонавти Анатоли Иванишин и Иван Вагнер, които преди този момент летяха до орбиталната лаборатория с издигнатия от Русия галактически транспортен съд "Союз ".

Астронавтите на НАСА прекараха времето си в осъществяване на галактически разходки, с цел да обновят хардуера на галактическата станция, както и да вършат научни опити за микрогравитационната среда на борда на станцията. Те също споделиха фотоси, направени от борда на галактическата станция, която обикаля към Земята и е хазаин на екипи с астронавти от целия свят в продължение на две десетилетия, осведоми Bloombergtv.bg.

Пътуването на Бенкен и Хърли, което стартира през май, няма да се смята за сполучливо, до момента в който не се върнат безвредно на Земята. А кацането ще бъде също толкоз рисково, колкото и изстрелването в орбита.

Ако то бъде сполучливо, галактическият транспортен съд Crew Dragon на SpaceX може да бъде публично сертифицирано за задачи на хора в галактически полети.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР