Астронавтите, които ще летят до Марс в близкото бъдеще, ще

...
Астронавтите, които ще летят до Марс в близкото бъдеще, ще
Коментари Харесай

Нови данни разкриха висок риск от ракови заболявания за бъдещите туристи на Марс

Астронавтите, които ще летят до Марс в близкото бъдеще, ще бъдат изложени на двойно по-голям риск от насърчаване на ракови болести, в сравнение с се смяташе до момента. Мрачната прогноза е вследствие на нов модел, който демонстрира по какъв начин галактическата радиация може да има разрушителен резултат върху здравите кафези на човешкия организъм.

Идеята, че клетките могат да бъдат повредени и да мутират под въздействие на радиацията на Космоса, е от дълго време известна. Но допълнението, че тези повредени кафези може да увредят на собствен ред здрави и “невинни ” кафези, които в началото не са били наранени от радиацията, не е била включена в предходните прогнози. Песимистичната догадка разкрива нова евентуална опасност към туристите на Марс.

“Изследването на Марс ще наложи задачи от най-малко 900 дни и даже по-дълги. То включва повече от една година в дълбокия Космос, през което време астронавтите ще бъдат изложени на всевъзможни галактически сили с негативно йонно лъчение, които не могат да се избегнат, ” изяснява астрономът Кучинота. 

С други думи, може би е по-добре на този стадий да оставите на назад във времето фантазиите си за преместване на Червената планета. Особено на фона на това, че по-рано тази година учени предизвестиха, че по време на полета до Марс астронавтите могат да развият и деменция и неконтролируемо възприятие на боязън - наричано " галактически мозък ".

Източник: Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР