Астронавт, който случайно счупи рекорд за най-дълго време, прекарано в космоса, най-накрая се завърна на Земята

...
Но триото в крайна сметка прекара 371 дни в космоса,
Коментари Харесай

Но триото в крайна сметка прекара 371 дни в космоса, след като капсулата Союз, която трябваше да ги върне у дома, беше повредена.

< p>Тъй като бяха на Международната космическа станция от септември 2022 г., те кацнаха в Казахстан в сряда в капсула, която им беше изпратена като заместител на дефектната.

47-годишният Американецът, който никога не е напускал Земята преди тази мисия, каза пред репортери, че е „добре да си у дома“, като призна, че никога не би се съгласил на цяла година в космоса, ако го попитаха в началото.

Той в крайна сметка пропусна важни семейни етапи, каза той, включително най-голямото от четирите му деца, завършващо първата си година във Военноморската академия на САЩ, и друго, заминаващо да се присъедини към Военната академия на САЩ.

Изображение: Астронавтът на НАСА Франк Рубио сега държи рекорд за най-дълъг американски космически полет. Снимка: AP

„Прегръщането на жена ми и децата ми ще бъде от първостепенно значение и вероятно ще се съсредоточа върху това през първите няколко дни“, каза г-н Рубио преди завръщането си в Хюстън.

Астронавтът, който също е военен лекар и пилот на хеликоптер, победи с две седмици рекорда на американеца Марк Ванде Хей за най-дълго време в космоса.

Той и екипажът му трябваше да стоят далеч от Земята 437 за да победи рекорда, поставен от руснака Валери Поляков в средата на 90-те години.

Техният самолет имаше изтичане на охлаждаща течност през декември, но тяхната замяна пристигна на космическата станция едва преди около две седмици поради недостиг.

p>

„Никой не заслужава да се прибере при семействата си повече от вас“, им каза командирът на космическата станция Андреас Могенсен преди завръщането им.

NASA планира да се възползва максимално от злополука обаче, както те заявиха, че продължителната мисия предоставя на изследователите възможността да "наблюдават ефектите от дългосрочния космически полет върху хората". лаборатории - както той каза, че очаква с нетърпение тишината на задния си двор в сравнение с "постоянното жужене и бръмчене" на машини, докато е на борда на космическата станция.

Администраторът на НАСА, Бил Нелсън, каза: "Рекордът на Франк- прекъсването на времето в пространството не е просто крайъгълен камък; това е основен принос към разбирането ни за дългосрочни космически мисии.

„НАСА е изключително благодарна за всеотдайната служба на Франк към нашата нация и безценния научен принос, който направи на Международната космическа станция.

„Той олицетворява истинския пионерски дух, който ще проправи пътя за бъдещи изследвания на Луната, Марс и отвъд.“

Прочетете повече:
Звездата Queen помага на мисията да върне астероид проби
Голям доклад за НЛО, публикуван от НАСА

Тримата астронавти пропътуваха 157 милиона мили след изстрелването от Казахстан миналия септември, обикаляйки света почти 6000 пъти.

По време на мисията, Рубио прекара много часове в научни дейности на борда на космическата станция, изпълнявайки различни задачи, вариращи от изследвания на растения до изследвания на физическите науки.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР