Астрофизици от НАСА са успели да открият няколко доказателства на

...
Астрофизици от НАСА са успели да открият няколко доказателства на
Коментари Харесай

Астрономи намериха нови доказателства за съществуването на Планетата Х

Астрофизици от НАСА са съумели да открият няколко доказателства на тезата си, че планетите в Слънчевата система в действителност са 9. „ Към днешна дата има пет разнообразни свидетелства за това, че в Слънчевата система има девет планети. Ако смятате, че не е по този начин, ще би трябвало да решавате други задания. Така пред вас незабавно ще се появят пет самостоятелни една от друга задания и ще ви се наложи да измислите пет разнообразни теории, с цел да ги обясните ”, разяснява един от участниците в проучването, астрономът от Калифорнийския софтуерен институт в Пасадена Константин Батигин. Заедно с това учените означават, че доказателствата за съществуването на още една планета към днешна дата е съществуването на гравитационни „ отпечатъци”, написа tvzvezda.ru.

По-рано астрофизиците проучиха орбитите на 600 ледени тела в Пояса на Кайпер и изясниха, че наклонът на орбитата на тези тела, както и фактът, че се въртят в противоположна посока от другите тела в пояса, свидетелстват за това, че в дадената област може да съществува още една планета.

Учените допускат, че незнайното галактическо тяло може да се намира на 41 милиарда км. от Слънцето и да тежи 10 пъти повече от Земята. Заради огромната си раздалеченост, една обиколка на Слънцето му лишава 15 000 години.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР