Астробиолози разказаха как може да изглеждат извънземните форми на живот,

...
Астробиолози разказаха как може да изглеждат извънземните форми на живот,
Коментари Харесай

Учените разказаха как изглеждат извънземните

Астробиолози описаха по какъв начин може да наподобяват извънземните форми на живот, в случай че човечеството въпреки всичко в миналото се срещне с рях. За това, по какъв начин биха изглеждали инопланетяните, разпита порталът " Гизмо ".   По думите на астробиолога от Университета в Арканзас Кейтлин Ахренс, на първо място, би трябвало да се регистрира, че нашето схващане за термина " форма на живот " е извънредно условно за вероятните представители на другите планети.

" При нас имаме въглероден живот. Но има теории, е животът може да поражда и на основата на сярата или на други химикали и някои биологични структури. " Животът " може да значи всичко: от микроскопични сини бактерии, до червеи и риби, които изобщо не наподобяват на индивида ", отбелязва Архес.

Президентът на радиообсерваторията METI International Доу Вакоч също допуска, че представителите на другите светове надали ще наподобяват на индивида, въпреки и позволява такава опция. Според експерта, извънземните частично въпреки всичко може да имат някакво подобие с Homo Sapiens, " само че съответното комбиниране на " детайлите " на тялото може да варират от планета до планета ".

Заедно с това астробиологът от NASA Роко Маничели счита, че извънземният живот, в случай че въпреки всичко той съществува, съставлява неголеми организми, чиито размер не е по-голям от този на земните бактерии. В своите разсъждения ученият се опира на това, че множеството планети, известни на човечеството, " са неподходящи за многоклетъчните ".

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР