АстраЗенека (AstraZeneca) съобщи, че е постигнала споразумения за уреждане на

...
АстраЗенека (AstraZeneca) съобщи, че е постигнала споразумения за уреждане на
Коментари Харесай

АстраЗенека плаща 425 милиона долара за уреждане на съдебни дела в САЩ

" АстраЗенека " (AstraZeneca) заяви, че е постигнала съглашения за споразумяване на правосъдни разногласия в Съединени американски щати, свързани с медикаментите " Нексиум " (Nexium) и " Прилозек " (Prilosec), съобщи ДПА.

Фармацевтичната компания се е съгласила да заплати 425 милиона $, с което се отдръпват исковете против нея по две правосъдни каузи в щата Ню Джърси и едно в щата Делауеър. 

В известие на " АстраЗенека ", оповестено на корпоративния й уебсайт, се споделя, че " компанията продължава да е уверена, че правосъдните искове против нея са неоснователни и споразуменията не значат, че тя е направила нещо неправилно ". Фармацевтичният колос се е съгласил те да бъдат подписани, с цел да бъдат избегнато продължаването на " скъпоструващите правосъдни разногласия ". 

Срещу компанията към момента се води дело в щата Луизиана, по което е планувано правосъдно съвещание за 15 април 2024 година, показва " АстраЗенека ".

" Нексиум " и " Прилозек " са медикаменти, предписвани на пациенти, които страдат от стомашни киселини. Тези лекарства се продават в Съединени американски щати единствено против рецепта. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР