AstraZeneca съобщи днес, че ваксината ѝ срещу COVID-19 е 76

...
AstraZeneca съобщи днес, че ваксината ѝ срещу COVID-19 е 76
Коментари Харесай

АстраЗенека: Ваксината е 76% ефикасна за предотвратяване на симптоматични заболявания

 AstraZeneca заяви през днешния ден, че имунизацията ѝ против COVID-19 е 76 % ефикасна за попречване на симптоматични болести. Компанията цитира нов разбор на осъвременени резултати от свое огромно изпитване в Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

Тази седмица американски здравни чиновници обществено укориха фармацевтичната компания, че употребява " остаряла информация ", когато изчислява на 79 на 100 ефикасността на имунизацията си.

AstraZeneca още веднъж съобщи, че създаденият дружно с Оксфорския университет препарат е 100 % ефикасен против тежки или сериозни форми на заболяването. Тя също по този начин сподели, че имунизацията демонстрира 85 % резултатност при хора на и над 65-годишна възраст.

Най-новите данни от изпитвания, които още не са оценени от самостоятелни откриватели или регулатори, са основани на 190 инфекции и 32 449 участници в тестванията в Съединени американски щати, Чили и Перу. Предишните междинни данни бяха въз основа на 141 инфекции, регистрирани до 17 февруари.

Ефикасността на имунизациите на Pfizer/BioNTech и Moderna са към 95%. Но препаратът на AstraZeneca е доста значим за ограничение на болестта по света освен поради лимитираните доставки на ваксини, само че и тъй като е по-лесен и на ниска цена за превозване от другите. Ваксината на е получила пазарен достъп или позволение за потребление в над 70 страни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР