AstraZeneca обяви в четвъртък предварителни данни от изпитване на ваксината

...
AstraZeneca обяви в четвъртък предварителни данни от изпитване на ваксината
Коментари Харесай

Нови данни: Бустерна доза на ваксината на AstraZeneca генерира по-високи антитела срещу Омикрон

AstraZeneca разгласи в четвъртък предварителни данни от изпитване на имунизацията на компанията против Covid-19 (Vaxzevria), които демонстрират, че генерира по-висок отговор на антитела против разновидността Омикрон и против други разновидности на ковид, в това число Бета (Beta), Делта (Delta), Алфа (Alpha) и Гама (Gamma), когато се ползва като трета бустерна доза, оповестява Ройтерс.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 432
Повишеният отговор се следи при хора, които преди този момент са били имунизирани с Vaxzevria или с някоя иРНК ваксина (като имунизациите на Pfizer/BioNTech или на Moderna), уточни британско-шведският производителя на медикаменти, добавяйки, че ще даде тези данни на регулаторите по целия свят, поради незабавната потребност от бустерни дози.

AstraZeneca създаде имунизацията Vaxzevria с откриватели от университета в Оксфорд и лабораторни проучвания предишния месец откриха, че курсът с три дози на Vaxzevria е ефикасен против бързо разпространяващия се нов вид - Омикрон. Данните са първите, оповестени от компанията за изпитванията на нейната ваксина като бустерна доза.

Компанията също по този начин съобщи, че има възходящи доказателства, които поддържат трета доза от нейната ваксина, без значение от схемата на първична имунизация.

" Тези значими изследвания демонстрират, че трета доза на Vaxzevria след две първични дози от една и съща ваксина, или след иРНК или инактивирани ваксини, покачва мощно имунитета против Covid-19 ", съобщи шефът на Oxford Vaccine Group Андрю Полард.

Голямо английско изследване през декември откри, че имунизацията на AstraZeneca покачва антителата, когато тя се ползва като бустер след първична имунизация със същата ваксина или с  тази на Pfizer/BioNTech, която се основава на иРНК (mRNA) технологият. заяви БНР.

Въпреки това, изследването заключава, че иРНК имунизациите на Pfizer и Moderna дават максимален подтик на антителата, когато се ползват като бустерна доза.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 432  Вирусолог с притеснителна прогноза за грипа и Омикрон Вирусолог с притеснителна прогноза за грипа и Омикрон  СЗО: В момента протичащото се в България е същинска покруса

СЗО: В момента протичащото се в България е същинска покруса  СЗО: В момента протичащото се в България е същинска покруса СЗО: В момента протичащото се в България е същинска трагедия
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР