AstraZeneca обяви мащабна инвестиция от 400 милиона долара в своята

...
AstraZeneca обяви мащабна инвестиция от 400 милиона долара в своята
Коментари Харесай

AstraZeneca ще засади 200 милиона дървета на 6 континента

AstraZeneca разгласи огромна инвестиция от 400 милиона $ в своята световна стратегия AZ Forest и новата си цел да засади 200 милиона дървета до 2030 година и да подсигурява тяхното дълготрайно оцеляване. Инвестицията включва нови или разширяващи се планове в Бразилия, Индия, Виетнам, Гана и Руанда и ще обгръща над 100 000 хектара по целия свят. Те ще допринесат за дейностите на компанията в региона на възстановяване на климата, ще подкрепят възобновяване на горите, ще насърчат биоразнообразието построяването на резистентност на околната среда и общността.

Първоначалният ангажимент на AstraZeneca от 2020 година бе ориентиран към засаждане и поддържане на повече от 50 млн. дървета до края на 2025 година, като по този метод компанията показва мощната връзка сред здравето на хората и планетата. Залесяването напредва с бързи темпове в Австралия, Индонезия, Гана, Обединеното кралство, Съединени американски щати и Франция. Засадени са над 300 дървесни типа, допринасящи за възобновяване на биоразнообразието и естествените местообитания. Разширената стратегия ще донесе спомагателни изгоди на локалните общности и ще подкрепи прехраната на към 80 000 души.

AZ Forest е част от водещата тактика за резистентност на AstraZeneca - Ambition Zero Carbon, която е фокусирана върху обезпечаването на нулев въглероден отпечатък в сходство с задачата на Парижкото съглашение за ограничение на стоплянето на планетата до 1,5°C. Чрез AZ Forest компанията е на път да понижи излъчванията на парникови газове от индустриалните си процеси с 98% до 2026 година и има за цел да отстрани остатъчните си излъчвания от атмосферата считано от 2030 година и отсега нататък.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР