AstraZeneca е изправена пред две съдебни дела в Лондон за

...
AstraZeneca е изправена пред две съдебни дела в Лондон за
Коментари Харесай

В Лондон стартират две дела срещу AstraZeneca за претърпени вреди от COVID ваксината

AstraZeneca е изправена пред две правосъдни каузи в Лондон за странични резултати от Коронавирус имунизацията, съобщи Ройтерс. Това са първите правосъдни искове, заведени в Обединеното кралство против компанията производител, в които се претендира за вреди след имунизиране с препарата, основан от нея. Според юристите, представляващи ищците обаче, те няма да са последните.

Първият иск е от брачна половинка на жена, умряла след сложена Коронавирус ваксина на AstraZeneca.

Аниш Тейлър, чиято брачна половинка Алпа умира през март 2021 година след първата си доза от имунизацията, е подал иск против компанията във Върховния съд на Лондон на 4 август, сочи информация от правосъдните регистри.

Неговият юрист разяснява пред организацията, че има близо 50 други клиенти, които публично ще съдят AstraZeneca през идващите месеци.

Засега от компанията отхвърлят детайлности за дейните правосъдни каузи. Неин представител направи изказване, в което се споделя: „ Безопасността на пациентите е наш най-голям приоритет и регулаторните органи имат ясни и строги стандарти, с цел да подсигуряват безвредната приложимост на всички медикаменти, в това число ваксини. Нашето състрадание е към всеки, който е изгубил близки или е съобщил за здравословни проблеми “.

Второто дело против AstraZeneca е заведено от Джейми Скот, който e бил диагностициран с индуцирана от имунизацията тромботична тромбоцитопения.

От адвокатската адвокатска фирма, която съставлява ищеца, обявиха, че съставляват близо 40 други лица или фамилии на опечалени. Според изказване на представител на адвокатската фирма „ Скот е претърпял пострадвания, изменящи живота, които са засегнали съществено освен него, само че и околните му. В съда той ще поддържа тезата, че AstraZeneca е длъжна да го компенсира за това, което е претърпял, тъй че да може да възвърне живота си, доколкото е допустимо, и да подсигурява сигурността на фамилията си “.

Засега това са двата случая, по които се чака развиване, само че е явно, че ще има още сходни искове в съдилищата на Англия и Уелс.

Припомняме, при започване на юни стана ясно, че  за вреди, които съгласно нея са настъпили след използването на Коронавирус имунизацията на компанията Comirnaty. От адвокатската адвокатска фирма, която съставлява дамата, оповестиха, че са подали аналогични искове от името на още 250 клиенти. Друга адвокатска фирма в Германия пък оповести, че води каузи по 100 сходни случая. Има и известия за заведени сходни каузи в Италия.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР